�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Evidence teplých nápojù od spoleènosti CESK, a.s.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 18.09.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1740

Evidence teplých nápojù je kontrolní zpùsob, který spoèívá v evidenèním systému výdeje zadaných alkoholických nápojù èi koktejlù, kávy, vína a dalších nápojù, které má provozovatel ve své nabídce.

fiogf49gjkf0d

Dùvìøuj, ale provìøuj. Pradávné heslo vystihující vztahy služební problematiky, neztratilo za dobu své existence nikterak na své aktuálnosti, nýbrž naopak. Poøádek vytváøí korektní vztahy i výsledky a pøedchází nedorozumìním. V tomto smìru je nám pomocnou rukou poslední vývoj elektronické techniky, jež je v prodejním artiklu spoleènosti CESK, a.s., proslulého dovozce a prodejce italských zmrzlinových strojù FRIGOMAT.
Pùvod spoleènosti CESK, a.s. je datován rokem 1992. Je držitelem certifikátu kvality ISO a kromì èeské pùsobnosti nalezneme i její zahranièní pùsobištì prostøednictvím filiálek v Litvì, Vietnamu a Hondurasu.

Evidence teplých nápojù: pøímá cesta k úsporám

Repertoár spoleènosti není omezen pouze výrobním prostøedkem populární chladivé a chutné zmrzlinové lahùdky, ale má mnoho dalších užiteèných a praktických es ve svém nabídkovém rukávu.
Jednou z nich je systém „Evidence teplých nápojù“, který zabezpeèuje pøímou elektronickou cestu úspory každého restauraèního provozu.
Tento kontrolní zpùsob spoèívá v evidenèním systému výdeje zadaných alkoholických nápojù èi koktejlù, kávy, vína a dalších nápojù, které má provozovatel ve své nabídce.



Výhoda nejen pro majitele, ale i zamìstnance

Kontrolní evidence nemá pouze svoji jednosmìrnou úèinnost, ale slouží rovnìž i obsluhujícímu personálu v zefektivnìní jeho práce spoèívající ve zrychlení a zjednodušení úkonù a tím dosažení vyšší kvality obsluhy.
Evidenèní systém poskytuje rovnìž i ze zákaznické pozice výhodu v pøesnosti dávkování nápojù i kávy a kratší èekací dobu.
Další pøedností systému kontrolní evidence spoèívá ve sledování pohybu zboží, vèetnì jeho odpisu ze skladu i kontrolu pøesného dávkování nápojù všeho druhu.
Tento systém se vyznaèuje pøesností kontroly a skladby jednotlivých surovin míchaných nápojù, èímž zaruèuje optimalizaci jejich složení a tím i poskytnutí záruky recepturní kvality. Pøidanou hodnotou kontrolního systému znaèky CESK je inventurní kontrola, která má ve své manuální kontrole i urèitý èasový rozsah. V pøípadì použití evidenèního systému CESK se jedná z pohledu kontrolního pracovníka o okamžitou sjetinu, která ukáže všechny ukazatele použitých aplikací v dobì pøípravného procesu, pøíkladnì i pøed dobou 20 dnù.

Koktejlové automaty

Další ukázkou toho co se u firmy CESK, a.s. nalézá v nabídkové dispozici, je koktejlový automat. V tomto pøípadì lze v nástinu hovoøit tak trochu o staronové novince, jež je na našem trhu ke spatøení již urèitou dobu, ale oproti státùm západnìji od našich hranic, kde nalezneme v mnohem vìtší míøe koktejlové bary, u nás ještì nedoznala prozatím takového rozšíøení.
Nicménì výrobce tohoto zaøízení, dokázal systém dovést do stavu rychlého zhotovení koktejlového nápoje bìhem 5-10 vteøin, kdy pøedchozí úkony spoèívají pouze ve zmáèknutí tlaèítka, které zpùsobí nalití již dopøedu naprogramované smìsi o rùzných ingrediencích. Tou se krátce zašejkruje  a nápoj je pøipraven k podání.

Koktejlový automat je spoleèností CESK a.s. nabízen v provedení 16, 24 a 32 ingredienèního využití. Tento poèet není avšak nikterak koneèným poètem možnostních variant, které lze uživatelem nastavit až na kvantitu dvou set koktejlù libovolnì sestavovaných dle vlastních receptur!
Shrneme-li základní fakta, která vedou k vìtší operativnosti provozu, mùžeme pøedložit objektivní statistické poznatky:

- Díky pøesné evidenci se docílí zvýšení obratu z prodeje kávy o více než
  tøetinu
- Zapojením pokladního systému na jednotlivá výdejní zaøízení dochází
  z jednoho centra k evidenci každého z úkonù
- Systém pracuje v dlouhodobém režimu bez potøeby servisních zásahù
- Automat pøesnì dávkuje zadané množství nápojù

Priorita použití tìchto automatù oproti èlovìku je zøejmá: nemarodí, nestávkuje, nepodvádí a pracuje v zadaném režimu a kvalitì.
Souèastná doba restauraèních provozù se bez elektronických systémù už neobejde. Pøináší pomoc a výhodu všem provoznì personálním složkám, vèetnì spokojenosti zákazníka, který si prostøednictvím kvalitní obsluhy a ideální skladby a zpracování nabízeného sortimentu s jistotou najde pro pøíštì cestu zpìt.

 - bližší info na www.cesk.cz -


Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku