�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kávová zrna

Autor: Helena
Datum vyd�n�: 14.05.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1695

Na druhý den po vyšlehání, dìláte tvary které obalíte v marcipánové hmotì a nakonec ztuhlé v marcipánové hmotì obalené kávové zrna namoèíme do èokolády. Nevím jestli budete dìlat zrna z celé dávky (pro zaèátek staèí polovina, je toho dost).

fiogf49gjkf0d

 

11        dkg cukr mouèka
3          dkg sojová mouka
15        dkg margarín nebo máslo
18        dkg èokoláda na vaøení
5          dkg ztuž. pokrmový tuk
2,5       dkg kakao
20        dkg voda
1,5       dkg káva (suchá, nezalévaná)

Vše co vidíte v receptu - cukr mouèka atd.., kromì hoøké èokolády na vaøení a sypké kávy dáte do kastrolu, mícháte a asi 1 min. svaøíte. Pak sundáte ze sporáku a již nevaøíte, ale nakrajíte tam tu hoøkou èokoládu na vaøení a nasypete sypkou kávu, zamícháte do rozpuštìné èokolády a necháme chladnout. Obèas pøi chladnutí zamíchejte. Nechte v chladu do druhého dne. Vše je popsáno v jiném pøíspìvku, kousek níže.
Pøesnì to tak udìlejte a nepøemýšlejte co je cukráøská poleva a co èokoláda. Prostì vemte na vìdomí hoøkou èokoládu a té se držte.
Margarín nebo máslo vložíme do kastrolu, a ztužený pokrmový tuk taktéž.
Jsou to dvì rùzné suroviny, takže tam patøí obì! Nevím jak se po slovensky jmenuje ztužený pokrmový tuk, u nás se to døíve hodnì prodáválo pod znaèkou IVA, je to tuk bílý, mùže se na tom i smažit øízky, margarín je tuk žlutý a používá se jen na peèení buchet, koláèù,cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + èokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
Na druhý den po vyšlehání, dìláte tvary které obalíte v marcipánové hmotì a nakonec ztuhlé v marcipánové hmotì obalené kávové zrna namoèíme do èokolády. Nevím jestli budete dìlat zrna z celé dávky (pro zaèátek staèí polovina, je toho dost), takže zkuste do kastrùlku rozlámat 1 a pùl hoøké èokolády, pøidáme trošku ztuženého pokrmového toku, pomìr 5 dílu èokolády a 1 díl ztužené tuku (ne žlutého margarínu, ani máslo!!!)
Nahøejte asi tak na 34 °C a obalíme. Pokud to bude moc husté, pøidejme pokrmový tuk.
Hlavnì si uvìdomte dvì rùzné suroviny - margarín nebo máslo a ztužený pokrmový tuk - není to stejné!


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku