Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Makovec

Autor: Libuše Bažantová
Datum vydání: 14.1.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=169

Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE
300 g hladké mouky
150 g pískového cukru
balíček prášku do pečiva
150 g mletého máku
lžička citrónové kůry
2,5 dl studeného mléka
čokoládová poleva
mandlové lupínky

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy. V mírnější troubě upečeme. Vychladlý makovec přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.

Vytisknuto dne 3.4.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku