Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční cukroví - Corn hrudky

Autor: Martin Beránek
Datum vydání: 6.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1626

Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostřednictvím brněnského studia Dvoká vařečka k dalšímu vánočnímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuřičné lupínky.

fiogf49gjkf0d

Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostřednictvím brněnského studia Dvoká vařečka k dalšímu vánočnímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuřičné lupínky. Zde je nutno dodržovat recepturní poměry, aby cukroví vytvořilo konzistenční celek.

Corn hrudky

Suroviny

Cca 500 g hotového
 250 g cukru krupice
 80 g smetany 31 – 33 %
 130 g másla
 80 g mandle - plátky
 120 g corn flakes

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Cukr rozehřejeme na karamel
2 - Smetanu zavaříme (krátce) s máslem
3 - Přilévání do karamele
4 - Přisypeme Corn flakes a mandlové lupínky
5 - Za tepla vytvarujeme malé hrudky
6 - Finální výrobek

Postup
Cukr na pánvi rozpustíme v karamel, přidáme teplou smetanu s rozpuštěným máslem. Dobře zamícháme, poté přidáme mírně nadrcené corn flaksy a mandle. Hmotu vylijeme na silikon a vytvarujeme hrudky, které necháme zchladnout.

 


Vytisknuto dne 18.4.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku