Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční recepty - Sněhulák

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 30.11.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1622

Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady.

fiogf49gjkf0d

Sněhulák 60 ks

2100 g křehkého (lineckého) těsta
  600 g pomerančového krému

Dekorace
900 g Mohreglanz Vannille
125 g Mohrenglanz Zartbitter
300 g kokosových hoblin jemných
Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady. Sněhuláky můžeme též zhotovit z perníkového těsta, které je však nutno zhotovit na sílu 4 mm.

Recept na křehké těsto
1000 g Mürbella
  400 g  margarin na pečení, měkký
  100 g vajec
Všechny suroviny důkladně prohněteme
Rychlohnětač 2 + 6  minut
Spirálový hnětač 3+6 minut

Recept na pomerančový krém
1000 g Bianka
1000 g krémového margarínu nebo másla
  500 g vody popř. vajec
  125 g Dessertpaste Orange

Bianku a krém mícháme do pěny. Poté pozvolna přidáváme vodu či vejce a dobře vyšleháme. Přidáme aroma Dessertpaste. Všechny tučně vytištěné suroviny obdržíte u společnosti FIALA – Praha  s.r.o., včetně poboček, viz banner na cukrar.cz (vlevo na hlavní straně).


Vytisknuto dne 27.9.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku