�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zmrzlinov medvd na Gastrofestu a evidenn systmy - spolenost CESK a.s.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 19.11.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1616

Nvtvnkm se naskytla pozoruhodn podvan, je rozzila pedevm dtsk oi. Z veletrnho stnku hledl na ptomn medvd, kter kvavmi pohyby hlavou lkal kolemjdouc k ochutnn toen zmrzliny.

fiogf49gjkf0d

Gastrofest podan v nejvtm jihoeskm mst je svm provedenm sice vstavou men, ale umoujc hledajcmu nalzt jm hledan.
Jak vyplv z pedchozch report, veletrh v mst na soutoku Vltavy a Male si nali i poadatel svtov soute Bocuse dOr, kter zde zapustila prozatmn zchytn koen, ale nen vyloueno, e toto prvotn zakotven se me asem promnit ve velk soutn pstav, kter jak hlavnmu mstu Jihoeskho kraje, tak i vstaviti me bt npomocno v rozen jejich vhlasnosti.
Bocuse byl ji jmenovan, o cukrsk souti Budjovick mlsn byla rovn napsna report a rekord koly z Houstoun se stal takt pozornost naeho reportnho zamovae.

Na Gastrofestu byla ptomna spolenost CESK a.s. majc ve svm nabdkovm programu rozshl systm npojov techniky, vybaven restaurac, cukrren vetn irok kly evidennch systm.
Na redakn mikrofon nm sdlil informace o novinkch znaky FRIGOMAT, vkonn editel akciov spolenosti CESK a.s. Michal ern.
Spolenost si zvolila pro budjovickou vstavu ze svho irho nabdkovho repertoru svtovou dominantu, kterou jsou italsk zmrzlinov stroje Frigomat, proslul vrobou toen zmrzliny.
Nvtvnkm se naskytla pozoruhodn podvan, je rozzila pedevm dtsk oi. Z veletrnho stnku  hledl na ptomn medvd, kter kvavmi pohyby hlavou lkal kolemjdouc k ochutnn toen zmrzliny. Jednalo se o technickou raritu, kter zaujala nejenom zjemce o koupi zmrzliny, ale i ty, kte jsou ji vlastnky zmrzlinovho pkovho stroje.
Podstata schopnosti zmrzlinovho my spov v jeho samoobslunosti, spovajc  v nepoteb prodavae, kdy zjemce o ledovou pochoutku vhod minci, na co medvd zareaguje vydnm kornoutu, jen napln zmrzlinovm pdlem. Tolik pro oko divka i kupujcho.  Pokud bychom zmrzlinovho chlupatho predtora podrobili detailn technick kontrole, objevili bychom zabudovan autopasterizan systm, kter provd kadou noc pevaen, co umouje velk itn pouze jednou za ti tdny. Jeho pouit je prostorov unifikovan, to je, e skt monost jeho postaven jak v interiru i exteriru. To jet zdaleka nen ve. Medvd se vyznauje komunikac se zkaznkem a navd jej ve vech bodech objednvkovho programu pi dosti o zmrzlinu.
Byla e o tom, e zmrzlinov medvd obsluhuje zkaznka sm.  Co tedy v tom ppad, e dojde k vprodeji kornout, zmrzliny i njak zvad?
I na to italt vvoji u Frigomatu pamatovali dmyslnm digitlnm systmem, kter v prvn ad zablokuje vbrn zazen penz, aby zkaznk nemohl vhazovat mince, bez toho, e by obdrel zmrzlinovou protihodnotu. Pot dojde k oznmen danho problmu majiteli prostednictvm zprvy SMS, e dolo k vyprzdnn kornout i zmrzliny a d tmto o jejich doplnn. Rovn tak medvd svho pna upozorn, e je peran penzi, a e by bylo dobr si je vybrat, aby tak ppadn neuila neoprvnn osoba.
V uvedench modifikacch pednost, zaujm zmrzlinov medvd znaky Frigomat svtovou prioritu.
Spolenost CESK a.s. pedstavila rovn nov zazen Frigomat KLAS 202P. Jedn se o novou srii elektronickho zazen vybaven pamovm systmem a jeho vjimenost spov v tom, e krom erpadel na nalehvn zmrzliny, m ve vanch mixry, kdy tak dochz k mchn smsi,  pi n je cel proces elektronicky zen systmem nov generace.  Dochz k elektronickmu potn porc a jeho nov nastavench 36 funkc umouje rzn kony, oproti dosavadnm dvancti. I tento stroj znaky FRIGOMAT zaujm vsadn postaven mezi zmrzlinovou technikou celho svta.
Pokud by se vm zdlo, e pozdn podzimn msc, zhy si ji pomalu podvajc ruku se zimnm obdobm, nen ideln dobu pro propagaci zmrzliny, bh asu vm tohle ppadn mnn pooprav.
U tak rychlho bce, jakm as doke bt, lze hovoit, e Vnoce jsou tm zde. A po nich je to ji pouh skok do jarnho tn. A protoe vme, e v posledn dob zde mme spe u dv ron obdob, a to zimu a lto, take je to opravdu jen krtkm skokem k tomu, e jaro, tedy ono novodob lto, se ns urit zept, co e jsme dlali v zim?

Dvuj provuj, znm a  mnohokrt osvden moudro, by mohlo bt mottem pro spolenost CESK a.s., kter si do svho prodejnho, a v tomto ppad i vstavnho, programu zaadila i evidenn systm.
Ten je slokou kontrolnho zmru. Soubory mu tvo samostatn evidence kvy, destilt a koktejlov automat. Cel systm umouje evidenci veker innosti majc spojitost s programovm zmrem firmy, jmenovit kontrolu personlu, pohyby zbo, vetn jeho odpisu ze skladu i kontrola pesnho dvkovn npoj veho druhu.
Tento systm doke zkontrolovat i pesn sloen ingredienc mchanch npoj, m zaruuje optimalizaci jejich sloen a tm i poskytnut zruky recepturn kvality. Pidanou hodnotou kontrolnho systmu znaky CESK je inventurn kontrola, kter by mla ve sv manuln kontrole urit asov rozsah. V ppad pouit evidennho systmu CESK se jedn z pohledu kontrolnho pracovnka o okamitou sjetinu, kter uke vechny ukazatele pouity pi ppravnm procesu pouitch, pkladn i ped dobou 20 dn.
Dal ukzkou byl koktejlov automat. Lze v tomto ppad hovoit tak trochu o staronov novince, je je na naem trhu ke spaten ji uritou dobu, ale oproti sttm zpadnji od naich hranic, kde nalezneme v mnohem vt me koktejlov bary, u ns jet nedoznala takovho rozen. Nicmn firma Pegasus, vrobce tohoto zazen, dokzala systm dovst do stavu rychlho zhotoven koktejlovho npoje bhem 5-10 vtein, kdy pedchoz kony spovaj ve zmknut tlatka, kter zpsob nalit ji dopedu naprogramovan smsi o rznch ingrediencch. Tou se krtce zaejkruje  a podv.
Koktejlov automat je spolenost CESK a.s. nabzen v proveden 16, 24 a 32 ingrediennho vyuit. Tento poet nen avak nikterak konenm potem monostnch variant, kterch lze uivatelem nastavit a na kvantitu dvou set koktejl libovoln sestavovanch dle vlastnch receptur.
Priorita pouit tohoto automatu oproti lovku je zejm: nemarod, nestvkuje, nepodvd a pracuje v zadanm reimu a kvalit.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku