�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Buchty s povidly

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=157

Do hrneèku rozdrobíme droždí, pøidáme cukr, èást vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
500 g polohrubé mouky
1/2 balíèku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
50 g cukru
20 g droždí
1/2 l mléka
citrónová kùra
špetka soli
máslo na vymazání pekáèe
cukr na posypání
hladká mouka na vál
400 g povidel

POSTUP PØÍPRAVY
Do hrneèku rozdrobíme droždí, pøidáme cukr, èást vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme pøedehøátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, pøidáme vanilkový cukr, citrónovou kùru, sùl, rozehøáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše spoleènì vymícháme na vláèné hladké tìsto, dáme je k teplu a pøikryjeme ubrouskem. Na pomouèeném vále vykynuté tìsto rozdìlíme na 16-20 dílù, které mírnì zploštíme, naplníme povidly a uzavøeme. Na pekáè dáme rozehøáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve støednì vyhøáté troubì peèeme dozlatova. Po upeèení buchty z pekáèe vyklopíme a pocukrujeme.

Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku