�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zamte prodej na zmrzlinu

Autor:
Datum vyd�n�: 12.05.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1565

Optimln prodejn teplota se pohybuje od -15 do -12 C, pesn hodnota vak zle na receptue zmrzliny. Jinou teplotu vyaduje tzv. vodov, jinou smetanov zmrzlina. K vrob zmrzliny je krom kvalitnho stroje teba dal drobn vybaven.

fiogf49gjkf0d

Zmrzlina si postupem asu vydobyla v gastronomii sebevdomou pozici. Ji nen pouhm polotovarem, jeho chu je zvisl na dobrm i patnm dni vrobce. V restauracch si ji toti kuchai vyrbj sami a jsou schopni na n vydlvat samotnm prodejem. Hotelov provozy vak maj na rozdl od klasickch cukrren na vrobu zmrzliny specifick poadavky. Restaurace vyaduje nejen vt mnostv zmrzliny vyroben pro ppadn prodej z vitrny, ale tak vrobu malho mnostv specilnch, atypickch zmrzlin i sorbet. Tuto variabilitu zaru stroj Coldelite - Compacta Vario od spolenosti GOZ Gastro, kter dky mimodn variabilit nabz monost okamit pasterace a vroby i minimlnho mnostv zmrzlinovho zkladu - od 1,5 a po 12 kg. Pi pozen takovho stroje je nutn se zamit pedevm na optimln vkon a rychlost v pomru k potu prodejnch mst zmrzliny a samozejm na ekonomiku provozu - tedy na spotebu energie a vody.

NA ZMRZLINU MUS BT VIDT

Zmrzlina pat mezi nejvnosnj cukrsk artikl - tomu by mla bt pizpsobena tak prodejn strategie. Vitrna by mla bt vystavena pokud mono smrem do vlohy, do ulice nebo pmo proti vstupu do prodejn mstnosti. "Nkup zmrzliny je emocionln, zitkov zleitost, nikoli nkup denn poteby. Prodej zmrzliny me hotelu v phodn lokalit pinst naprosto neekan obraty a zisky, kter mohou vypomoci ve chvlch nedostaten vytenosti ubytovacch kapacit," vysvtluje Marek Kapar, obchodn manaer spolenosti GOZ Gastro.

Optimln prodejn teplota se pohybuje od -15 do -12 C, pesn hodnota vak zle na receptue zmrzliny. Jinou teplotu vyaduje tzv. vodov, jinou smetanov zmrzlina. V nabdce zmrzlinovch vitrn FB de Ranieri vak existuje i vitrna s monost vbru sektorov regulace teplot. K vrob zmrzliny je krom kvalitnho stroje teba dal drobn vybaven, pedevm oker a mrazic sk k uchovn zsoby vyroben zmrzliny. Pro samotn prodej je pak nejdleitj vitrna, je mus splovat estetick a technologick nroky. Nejmodernj vitrny se dr nkolika zkladnch pravidel: zmrzlina mus bt viditeln i nejmenmi zkaznky - vhled do vitrny je ve vce 68 cm, zmrzlina je naklonn k zkaznkovi pod hlem 10 a mus bt prezentovna v hledn upravench kopcch "gelato montagna". Nejdleitjm parametrem pi prodeji zmrzliny je hygiena a istota.

UVITELN PCHU PISTCIE

Pro restauraci je vdy levnj vlastn vroba zmrzliny, ale v psn nvaznosti na objem prodeje. Technologie na vrobu zmrzliny pat mezi stedn nron investice, samotn vroba zmrzliny nen tak sloit jako ostatn cukraina. Proto je lep pro prvn sezonu prodvat zmrzlinu od dodavatele a na zklad poptvky se rozhodnout pro vlastn vrobu. Vhodnm eenm je volba kombinovanho vrobnku zmrzliny s okamitou pasterac Compacta Vario, kdy ve chvli investice vrobce zmrzliny uet 30 % ceny na technologii a navc zsk monost vyrbt zmrzlinu kvalitn, nezvadnou hygienicky a s vysokm nlehem - tedy ekonomickm efektem nesrovnatelnm se zastaralou technologi.

Pochopiteln je nutn orientovat se tak v nabdce zmrzlinovch pchut. Nejstar vrobce zmrzlinovch sms, italsk spolenost Fabbri, pmo pro hotely nabz smsi Simpl, kter se mchaj pouze s vodou i mlkem. Zmrzlina je tak pipravena za 30 minut. Podle Matje ka, product manaera ze spolenosti Le Patio International, kter smsi Fabbri nov na esk trh dodv, je z ovocnch zmrzlin nejprodvanj pchu jahoda a citron a dle klasick pchu jako okolda a oek. Mezi skuten zitky pak pat autentick pchu praen pistcie nebo viov pchu Amarena. Vybrat lze i mezi skuten netradinmi pchutmi, jako je Malaga Marsala (hroznov vno s rozinkami), Cassata Siciliana (kandovan ovoce), dle okolda s chilli nebo se zzvorem. Nen na kodu zmrzlinu ve vitrn dozdobit, spolenost Fabbri dodv vlastn adu variegata (produkt pro zdoben).


Hlavn viditeln
Zmrzlina by mla bt umstna ve vitrnch s vhledem ve vce 68 cm nad zem a prezentovna pod hlem 10 v hledn udrovanm tvaru.


Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku