�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Když má cukráø talent výtvarníka

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 29.04.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1558

Ale být cukráøem mùže znamenat být umìleckým výtvarníkem na úrovni sochaøe èi malíøe, který pohled na svìt zachytí objektivem svého zraku, který pøíkladnì lidskou postavu èi pøedmìt bìžného užití povýší na vzácnou relikvii.

fiogf49gjkf0d

Být cukráøem, mùže znamenat být souèástí prùmyslové výroby v niž se sériovì produkuje jeden kus za druhým osm hodin témìø každým dnem. Ale být cukráøem mùže znamenat být umìleckým výtvarníkem na úrovni sochaøe èi malíøe, který pohled na svìt zachytí objektivem svého zraku, který pøíkladnì lidskou postavu èi pøedmìt bìžného užití povýší na vzácnou relikvii, jíž zvýraznìním pùsobnosti nìkterého detailu zkonkretizuje její význam.
Je bohužel pravdou, že malíøù nebo sochaøù dokáží mnozí z nás jmenovat mnoho, ale cukráø, který se zabývá figurativním cukráøským umìním je naprosté vìtšinì ukryt v anonymitì. Inu, co nemá hodnotu vìènosti, jako by ani nebylo. Ale nicménì hold a èest tìm cukráøským výtvarníkùm, kteøí jsou øeholníky svého øemesla, že dokáží a rovnìž že mají snahu, a to na hranici pøežití, býti tìmi, kteøí zažehnou v naší duši plamínek vzácné kultury a dokáží nám zpestøit šeï všedního dne.
Podívejme se na práci italských cukráøských umìlcù, z jejich národní soutìže "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravináøské suroviny.

  

  

  

  

  

  

  

  


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku