Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční pohárek Rübli

Autor: FIALA - PRAHA s.r.o.
Datum vydání: 20.4.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1553

Mufinovou hmotu naplníme do mufinové formy 1ks/40 g
• Náplň NussgeNuss nastříkáme do mufinové hmoty
• Pečeme při teplotě asi 190 °C po dobu 20 - 25 minut
• Po vychladnutí zdobíme hvězdicovou trubičkou směsí krému vaječného likéru Rübli.

fiogf49gjkf0d

Muffinová hmota

100 g muffin  - míchat asi 3 minuty velkou metlou na střední  rychlost
400 g oleje    
400 g vody

Náplň

300 g NussgeNuss - promíchat a nechat 10 minut odstát
210 g vody

Krém vaječný likér Rübli

200 g Leichte Füllcreme (lehký plnicí krém) – míchat 5 minut malou metlou na vyšší
200 g vody                                                    rychlost 
300 g smetany, tekuté, chlazené
 40  g Dessertpaste Eierlikör
150 g mrkve (nastrouhané na jemno) - míchat za přilévání vaječnolikérového krému 
  40 g ovocné nebo citronové šťávy

Dekor   

Marzipánové Rübli
Mohrenglanz Zartbitter

Zhotovení
• Mufinovou hmotu naplníme do mufinové formy 1ks/40 g
• Náplň NussgeNuss nastříkáme do mufinové hmoty
• Pečeme při teplotě asi 190 °C po dobu 20 - 25 minut
• Po vychladnutí zdobíme hvězdicovou trubičkou směsí krému vaječného likéru    
  Rübli
• Vzniklou ozdobu namřížkujeme polevou Mohrenglanz Zartbitter a vložíme    
   marcipánové mrkve

Uvedené suroviny nakoupíte u fa. FIALA - PRAHA, s.r.o.


Vytisknuto dne 27.9.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku