�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Problematika pudinkovho krmu

Autor: Johny, Helena, Blanka, Kristna
Datum vyd�n�: 18.08.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1429

Slabou vrstvou tohoto krmu potete povrch dortu ped potahovnm marcipnem i hmotou K2. Krm by ml zajistit aby potahov hmota nevlhla psobenm vlhkosti krmu v dortu.
Mete pout i krm pipraven z bl okoldov polevy.

fiogf49gjkf0d

 



Kristna
- Mj problm tkv v tom, e kdy dlm pudinkov krm (pudink+mslo), tak pi poten korpus tmto krmem a nslednm potaen K2 mi vdy zespodu dortu vytk velmi dk podoba krmu, dalo by se ci barevn voda. Pipad mi, jak by se krm vysrel, ale uchovvm ho po celou dobu na chladnm mst, tak nevm m to je. Pes noc se mi tmto i sebekrsnj dort skoro roztee.

Johny - Nezkouela jste pipravit krm ze zkladnho loutkovho krmu klasickou cestou s pouitm kukuinho krobu? Domnvm se, e v tomto krmu je voda lpe vzna na kroby, ne s pouitm dnes vyrbnch pudinkovch prk.
Dalm typem, i kdy ho moc nemm rd z hlediska chuti je, e si vylehte zmkl ztuen tuk se zmklm mslem a moukovm cukrem (j pouvm pomr tuku 1:1 a dosladm, je pouvn i pomr 0,400 kg ztuen tuk, 0,100 kg mslo, 0,120 kg cukr mouka). Slabou vrstvou tohoto krmu potete povrch dortu ped potahovnm marcipnem i hmotou K2. Krm by ml zajistit aby potahov hmota nevlhla psobenm vlhkosti krmu v dortu.
Mete pout i krm pipraven z bl okoldov polevy.
Receptura - 50 g Hera, 50 g rostlinn krm (Rama cremfine, rostlinn "lehaka" slazen), 150 g bl okoldov polevy. Rostlinn krm svame s Herou, odstavme z ohn a rozmchme blou okoldovou polevu. Sms nechme vychladnout a ztuhnout, nechme uzrt do druhho dne. Druh den rozlehme a pidme mal mnostv zmkl Hery (mm odzkouen 80 g Hery na 800 g blho okoldovho zkladu). A vylehme. Pokud se nm krm sr, me pilt mal mnostv horkho ztuenho tuku. Tento krm takt vborn slou k odizolovn vlhkosti z dortu vi potahov hmot. V obou ppradech nechvm krm ped potahovnm zatuhnout.
ten tukov krm nen na plnn, ale jak pete pouze na omazn ve slab vrstv, aby se se nerozpoutla potahov hmota, nap. kdy pouijete ztuenou lehaku nebo vlh typ krmu.

Helena - J dlm hodn dorty s krmem a potaen (vtinou) K2 a problm nikdy nebyl. Ale kdy pete, e krm celou dobu uchovvte na studenm mst - vylehte ho znovu ne ho nanesete na dort? Kdy krm dlouho nkde stoj, i kdy v chladu, tak m pak tendenci se sret. No a kdy pete e vytk barevn voda - nen to ze zvlhen K2? Ta toti velice rda vlhne v lednici, je teba dt lednici na pln vkon, a tam nen vlhko, protoe hmota K2 to vlhko do sebe nasaje, oros se, a je tko pak s tm nco udlat.
Take si myslm - zkuste po delm stn krmu dn ho znova vylehat a pak dort v lednici zabezpete proti vlhkosti (j dvm hrub kartn na zadn stnu ledniky za dort, nebo nejlpe je ho dt ji v krabici do lednice.

Blanka - Moje zkuenost je takov, e ne jdu na dort dvat K2 tak ten dort mus bt vychlazen, pokud dv hmotu na dort erstv namazan tak hmota pout vodu jak pe. Dort ale nesm bt zchlazen pi njak moc nzk teplot, potom hmota nahoe dl krpjky a vypad jako opocen. A jet jedna vc, kdy m dort objednan na urit den, tak ho hmotou potahuj a ten den, na kter ho m objednan, je to potaen za chvilku a ozdoby tam d taky bhem chvle...


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku