�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dort z jablk a vestek

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 14.02.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=140

Oloupeme jablka a vyjmeme jdince. Jablka nakrjme na pltky. 16 pltk si nechme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bl pro zdoben dortu.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE:

Dortov korpus
800 g jablek
1 2 liky citonov vy
5 li cukru
1 sklenice vestek
3 lce solamylu
2 lce slivovice
3x smetana na lehn
3 balky ztuovae lehaky
50 g mandlovch lupnk
1 lce sekanch pistci

POSTUP PPRAVY:

Oloupeme jablka a vyjmeme jdince. Jablka nakrjme na pltky. 16 pltk si nechme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bl pro zdoben dortu. Svame 1/4 l vody a 3 lce cukru, pidme pokrjen jablka a podusme 3 minuty. Nechme okapat a vu uschovme. vestky nechme rovn okapat. Zvl᚝ umchme 4 lce vestkov vy a solamyl. Zbylou vu ze vestek svame a zamchme solamyl. Povame a vmchme vestky. Dortov korpus pot dvakrt pn rozkrojme. Stedn dl pokapeme slivovic a jablenou vou.
Ulehme smetanu se ztuovaem a zbylm cukrem na pevnou hmotu. Spodn dl korpusu pak poklademe vestkovm kompotem, poteme 1/3 lehaky a piklopme stednm dlem pikotu. Na nj poklademe Jablka a dal tetinu lehaky. Piklopme posledn st pikotovho korpusu a naneseme zbylou lehaku. lehakou poteme i strany dortu. Mandle nasucho oprame, rozkrjme na tenk lupnky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobme jet jablky, lehakou a pistciemi.

Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku