�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Variace Mvenpick a Nestl Professional

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 06.04.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1381

Znaka Mvenpick se prezentovala s premirovou nabdkou bazalkov zmrzliny pod nzvem Basil Pesto a Balzamikov sorbet, kter je ve sv podstat octovou zmrzlinou, kter se vyznauje vsadou svho zhotoven vhradn z prodnch materil.

fiogf49gjkf0d

Nstup jarnho obdob bv vzvou k souboji tepla a chuovch vjem, kdy jednm z faktor spnosti zsahu bv i poitkov chladiv projektil senzorickho vjemu konzumenta toucho jednou ranou zashnout dva cle svho chuovho podvdom.
Ve smyslu tohoto dvnho poznatku zinscenovala spolenost  Nestl esko a Slovensko zastoupena prmiovou znakou Mvenpick of Switzerland, zen diviz Nestl Super Premium S.A. ochutnvku zmrzlin Mvepick se zamenm na jejich tzv. slan segment,  
K naven atraktivity ochutnvkov akce se na pehldce nabdky sametovch tn  i chut prezentovanch zmrzlin  podlel takt kulinrn subjekt zastoupen podajcm partnerem divize Nestl Professional, kter prostednictvm jeho vvojovho kuchae a manaerem Nrodnho tmu Kucha a cukr AKC R Tomem Konopkou, zaranoval degustan show kulinrnch receptur senzorick ady Koak VSO, Balsamico a Bazalka.

Pojem slan zmrzlina zavn prototypem vvojovho novotvaru. Ovem ve spojen s chladivou pochoutkou se jedn ve sv podstat o symboliku uren odlien, kter v tomto ppad znzoruje vznamov protipl sladk chuti.
Ve smyslu poznatku, e kdo zstal stt chvli opodl, je vystaven nebezpe stt se trvalm statistou ve vvoji dje, pila v tomto smru znaka Mvenpick s premirovou nabdkou bazalkovou zmrzlinu pod nzvem Basil Pesto a Balzamikov sorbet, kter je ve sv podstat octovou zmrzlinou.
Kompletn zmrzlinov objem znm pod znakou Mvenpick je vyrbn ve vcarsku a distribuce pro esko je provdna pes mezisklad v Daicch ve vchodnch echch, odkud smuje prostednictvm spolenosti Noris nejen do dalch st na republiky, ale i do zem stedn a vchodn Evropy.

 

Zmrzlina Mvenpick se vyznauje vsadou svho zhotoven vhradn z prodnch materil, jejich soust je i 30 procentn smetana. Sorbety jsou zhotovovny z ovocnho pyr bez ptomnosti potravinskch barviv nebo stabiliztor, kter jsou v tomto ppad nahrazeny kukuinmi kroby, i dopomoc prodnch emulgtor typu loudku apod. Barviva, v ppad malinovho sorbetu, nahrazuje svm vraznm colorem erven epa, kter sytm vzhledem zskv na barevn atraktivnosti, ale opt prostednictvm prodn suroviny.
Sorbety Mvenpick se vyznauj stoprocentnm mixovanm pyr s minimln padestiprocentnm obsahem ernho rybzu. Zklad tvo 30 procentn obsah smetany s nvdakem njakho procenta podle druhu zmrzliny, s pdavkem kousk potravin. Ve vanilkov zmrzlin tvo pms prodn vaniln zosobnn madagaskarskou vanilkou. okoldov zmrzlina obsahuje kakao, kter je importovno z Venezuely, z proslul oblasti pstovn kakaovch bob. Zmrzlina, vlak oech s javorovm sirupem nepostrd nefalovan kanadsk javorov sirup, kdy takto brno druh od druhu, lze ve zmrzlin Mvenpick nalzt obohacen prodnm a chuov atraktivnm zdrojem, seznamuje ns se zkulisn podobou tto zmrzliny manaer rozvoje obchodu Petr urk (viz. foto nahoe s kolegyn z divize).
Zvltnost, a pohdkovou, v sob ukrv jahodov zmrzlina, jej nosn ovocn produkt je sbrn pouze za rannho rozbesku, kdy vn jahody je zaloena na podobnm efektu jako vn u re, jen se vyznauje vonnm vjemem prv pi jejm rozvit. Dky rannmu sbru, tak zstv aroma v jahodch, co zvyuje jak chuovou, tak i vjemovou podstatu tto zmrzliny.
Pro zmrzlinu Mvenpick, kter je distibuovna v podob gastrobalen, je pznan vysok nleh, piblin v pomru dvojnsobku objemu. Uskladnn zmrzliny je provdno pi - 24 C, kdy je tak umonno  zhotoven kuliky i ze sorbetu, co m pozitivn dopad pro kuchaskou tvorbu pokrm, jejich soust je i zmrzlinov produkt.
V nabdce Mvenpicku jsou vaniky o objemu 2.4 l, tedy polovinho balen ptilitrovho standardu, kter je modifikovno pllitrovm balenm pro rodinu, vetn tzv. impulznho balen 175 ml, nalzajc se v mal krabice se likou ve vku, kter jsou k dostn nap. na erpacch stanicch i rznch stncch, bistrech atd. a jsou ureny k mobiln konzumaci.



Spolenost NESTL ESKO. s.r.o. m ve sv takka nepebern mnoin sortimentu, t znaky Mvenpick a Nestl Professional, kter prv dnenho dne spojily sv sly, ale rovn i monosti kulinrnch nmt vyplvajcch z jejich gastronomickho zamen, s kterm v tomto ppad lze vytvoit optimln symbizu, atraktivnost a nmtov motiv v poadavku modern kuchysk ppravy.
Ob dv spolenosti pozvaly sv zkaznky ke spolen ukzce vzjemn spoluprce vyuiteln pro ob zkaznick strany ve vzjemnm slouen produkt, k poslen a zatraktivnn jejich nabdky k progresivn he na vyostenm trhu souasnosti.

Receptury spojen s ochutnvkou prmiov zmrzliny Mvenpick
                             Koak VSOP, Balsamico a Bazalka -
                                                
                                     MENU


Koak VSOP



Jablen el, terina z foie gras, jablko

Jablen el jablka, jablen mot, bl vno, cukr,
med,vanilka, skoice, badin, gellan, citronov tva,
citronov/limetkov kra
Terina foie gras, calvados, sl, pep

Smaen bek, mostarda z kumquat, citron
a mandarinky

Smaen bek domkka uvaen libov vepov bok, vejce,sl, strouhanka
Mostarda kumquaty, mandarinky, papriky, bl vno, vinn
ocet, sl, cukr, drcen hoin semnko

Balsamico

Kandovan chest, ajov pna, polnek
Chest zelen chest, sl, cukr, vanilkov lusk
Pna zelen aj, limetkov va, dia cukr, lecitin

Hovz peen svkov, jahody na pepi

Hovz svkov sl, pep, olej
Jahody na pepi mslo, pep, brandy, marsala, cukr,
med, vinn ocet, jahody

Okurkov polvka, kuec prsko na esneku, tyinka z toastovho chleba
Tarator jogurt, saltov okurky, sl, pep, esnek,  ocet
Kuec staek kuec prsa, esnekov marinda, olej, sl
Toastov chlb svtl

Bazalka



Marinovan losos, wasabi tstoviny, tomatov concas

Losos sl, cukr, pep, hoin semnko, kopr
Tstoviny wasabi, sl, gellan
Concas rajata, olivov olej, listov petrel, ocet, sl

Kachn prsa, cibulov marmelda, oechov olejov pna,
fazolky na msla s tyminem
Kachn prsa kachn prsa, sl, cukr, tymin,
Marmelda cibule, olej, cukr, med, tymin, ocet
Pna oechov olej, glycerol
Fazolky fava fazolky, mslo, tymin, sl, pep

Tyto receptury byly pipraven pod vedenm Tome Konopky


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku