�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


VELIKONOCE s Fialou /- 4.

Autor: FIALA - PRAHA s.r.o.
Datum vyd�n�: 29.03.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1376

Hmotu rozetøeme na plech vyložený peèným papírem nebo vymazaný a lehce pomouènìný.
Na povrch rozvrstvíme rybíz a peèeme.
Po vychladnutí potøeme vajeènolikérovou šlehaèkou
Øezy necháme asi 1 hodinu v lednièce ztuhnout.

fiogf49gjkf0d

Oøechové øezy s vajeènolikérovým krémem

Písková hmota
1000 g FruchtSand
 300 g vajec
 400 g stolního oleje
 120 g vody
Mícháme velkou metlou v mixeru na støední rychlost 2-3 minuty. Na závìr
pøidáme NuussgeNuss hmotu a krátce promícháme.

NussgeNuss-hmota
300 g NussgeNuss
200 g vody
Smícháme a necháme 10 minut kynout

350 g rybízu
  20 g Kabi   
Smícháme se smìsí NussgeNuss a vody

Šlehaèkový krém-vajeèný likér

 300 g Alaska-express Neutral
 400 g vody, ca. 25 °C
 120 g Dessertpaste vajeèný koòak
2000 g ušlehané šlehaèky neslazené
Alasku-expres Neutral rozpustíme ve vodì, ochutíme dezertní likérovou pastou a jemnì pøimícháme vyšlehanou, nesladkou šlehaèku.

Dekor
400 g želé  Claro žluté
  30 g Desertní pasta vajeèný likér 
200 g šlehaèky na zdobení
48 ks dìtských velikonoèních motivù
Želé Claro ochutíme Desertní pastou Vajeèný likér

Zhotovení

Hmotu rozetøeme na plech vyložený peèným papírem nebo vymazaný a lehce pomouènìný.
Na povrch  rozvrstvíme rybíz a peèeme.
Po vychladnutí potøeme vajeènolikérovou šlehaèkou
Øezy necháme asi 1 hodinu v lednièce ztuhnout.
Želírujeme s želem ochuceným pastou vajeèný likér (øezy jsou vychlazené) a porcujeme
Dekorujeme šlehaèkou a zdobíme velikonoèním motivem

Teplota peèení: 180 -190 °C

Uvedené suroviny nakoupíte u fa. FIALA - PRAHA, s.r.o.


Vytisknuto dne 02.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku