�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dov polvka Johna Wintera s krmem z vanilkov zmrzliny

Autor: Darina Miklovicov
Datum vyd�n�: 10.02.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1359

Vznikl pyr dejte na plotnu, pidejte 250 ml vanilkov zmrzliny Ben & Jerrys. Zvolna vate na nejni stupe, tak aby se sms dkladn prohla.

fiogf49gjkf0d

Dov polvka Johna Wintera s krmem z vanilkov zmrzliny

Pro 6 osob

8 lk oloupan a na kostky nakrjen dn (Butternut squash, Hubbard squash, atd.)
4 polvkov lce olivovho oleje
2 lky oloupan a na jemno nakrjen cibule
2 lky oloupan a na jemno nakrjen mrkve
1 lek oloupanho celeru
1 strouek nadrobno rozkrjenho esneku
1 bobkov list
4 plechovky (425ml) kuecho nebo zeleninovho vvaru
0,5l vanilkov zmrzliny Ben & Jerrys
2 polvkov lce nakrjench oech (vlask oechy, mandle, pekanov oechy atd.)
Sl a pep na dochucen

Postup

1. Pedehejte troubu na 180 C
2. V hlubok mse promchejte dni se dvmi polkovmi lcemi olivovho oleje.
3. Dejte do pec formy a pikryjte ji alobalem a dejte ji pct na 25 min. na 180 C
4. Do polvkovho hrnce dejte zbyl olej a nadrobno nakrjenou cibulku rychle osmate do prhledna.
5. Pidejte esnek a za stlho mchn smate dalch 15 sekund. Dbejte na to, aby se sms nepiplila.
6. Pidejte mrkev, celer, bobkov list a kuec nebo zeleninov vvar. Nezakryt pomalu vate do t doby, dokud se polovina vvaru nevyva tj. 45 minut a 1 hodinu.
7. Vyjmte bobkov list.
8. Mixrem rozlehejte zeleninu vetn dn ve vvaru.
9. Vznikl pyr dejte na plotnu, pidejte 250 ml vanilkov zmrzliny Ben & Jerrys. Zvolna vate na nejni stupe, tak aby se sms dkladn prohla.
10. Ochute sol a pepem a servrujte s kopekem vanilkov zmrzliny Ben & Jerrys a posypte nakrjenmi oechy.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku