�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Prezident Kubec se stal Continental Direktorem Central Europe!

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 29.01.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1353

Prezident AKC ÈR byl na 34. Kongresu WACHS v Chile zvolen kontinentálním direktorem pro centrální Evropu! Tato volba je osobním úspìchem a prestiží našeho prezidenta, ale i poctou pro Èeskou republiku.

fiogf49gjkf0d

Prezident Asociace Kuchaøù a cukráøù ÈR byl dnešní noci na 34. Kongresu WACS v Chile, zvolen kontinentálním direktorem pro centrální Evropu! Tato volba je nejenom osobním úspìchem a prestiží našeho prezidenta, ale zároveò i poctou pro celou Èeskou republiku.
Volba je historickým pøelomem v dìjinách èeské gastronomie a je jak jejím triumfem, ocenìním všech dosažených výsledkù, tak i v její novodobé historii otevøení se dalším možnostem pro propagaci naší kuchynì, soutìžních týmù a vnímání Èeska jako plnohodnotného èlena svìtové kuchaøské organizace WACS.
Je rovnìž i závazkem pro všechny, ktøí pracují v gastronomii, v jejich snaze navázat na toto vysoké ocenìní, které se naší republice dostalo.

Po volbì bylo s kontinentálním direktorem pro centrální Evropu Miroslavem Kubecem provedeno bleskové interview Brno – Santiago de Chile.

Pane kontinentální direktore, pøedevším co nejpøímìjší gratulace nejenom našeho média Gastronews.cz, ale pøedpokládám, že i všech èeských gastronomù i tìch, kteøí jsou s naším oborem spojeni tøeba jen pouhou konzumací. Èím je pro vás tato historická volba, významná a co vše jí pøedcházelo?
Své zvolení vnímám jako ocenìní dlouhodobých výsledkù, které jsme se v naší organizaci AKC ÈR spolu s našimi pøedchùdci snažili docílit.
Jednalo se o cílevìdomou a mravenèí práci všech našich èlenù, ale rovnìž všech gastronomù Èeské republiky, kteøí se svou kvalitní prací zasloužili o dobré jméno èeského kulináøství a jejího pohostinství. Velkou mìrou se na tomto   našem spoleèném úspìchu podílely všechny soutìžní týmy na èele s Národním týmem kuchaøù a cukráøù ÈR, regionálními družstva a rovnìž tak i jednotlivci, taktéž školy, kulinární školící støediska a téži odborná média, kdy všichni jednotnou silou posouvali význam a hodnotu a mezinárodní prestiž naší vlasti  a gastronomie do širokého povìdomí svìtového veøejného mínìní. Speciální a významný dík náleží všem našim sponzorùm a partnerùm.
Dále to byla rovnìž dlouhodobá a tvùrèí práce v jednotlivých regionech AKC ÈR, které ze svých pozic vytváøely kulinární hodnoty krok po kroku ke svìtovému standardu. To vše uvedené mìlo po èase svùj vrchol na dnešním 34. roèníku, kdy naší Èeské republice se dostalo ocenìní v podobì mého zvolení Continental Direktorem Central Europe!

Jaké povinnosti bude pro vás osobnì tato volba obnášet?
Bude se jednat o zintenzivnìní mých kontaktù se všemi složkami, které budou spadat pod pravomoci, ale i povinnosti Continental Direktora Central Europe. Ty budou obsaženy v cestovních povinnostech, v úèasti na soutìžích v zahranièí, organizování evropských konferencí a podílení se s evropskými prezidenty na vzdìlávacích procesech v jejich asociacích. Také bych rád pøivedl do rodiny WACSu nové èlenské státy, kdy mám na mysli nìkteré státy jižní Evropy a Belgii.

Do jaké míry tato nové pozice, dnes již svìtového významu, ovlivní vaše domácí funkce. Mám tím na mysli Executive Chefa v hotelu InterContinental a prezidenta AKC ÈR?
Ovlivní mì znaènì, a to v nárùstu nových povinností. Ale zde musím zdùraznit jednu dùležitou vìc, a to, že funkce Centrálního Direktora je dobrovolná a neplacená, stejnì tak jako pozice prezidenta AKC ÈR. Budu tak muset obìtovat mnoho èasu a úsilí k tomu, abych si udržel jak funkci prezidenta Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR, tak i  pozici Executive Chef v Hotelu InterContinental.

Reportáž o prezidentovi AKC ÈR Miroslavu Kubecovi: klikni zde

V roce 2005 bezprostøednì po volbì nového prezidenta AKC ÈR, kdy odstupoval dosavadní prezident Julius Dubovský a nové funkce se ujímal Miroslav Kubec, jsem v  èlánku:
 Miroslav Kubec – prezident AKC ÈR, šéfkuchaø hotelu InterContinental Praha,
v jeho závìreèné stati:  Výstup na Mount Everest nebo na petøínskou rozhlednu?, 
napsal následující:

V polovinì bøezna roku 2005 se konala pravidelná valná hromada AKC ÈR, jíž pøedcházelo významné prohlášení jejího prezidenta Julia Dubovského o abdikaci na prezidentský post. To tedy znamenalo, že setkání èlenù asociace bude zároveò volebním shromáždìním, které rozhodne o nové hlavì nejvìtší gastronomické organizace v Èesku. Není žádným tajemstvím, že kuloární šumy jméno Kubec skloòovaly nejèastìji. Pøesto ale bylo pro potenciálního favorita nezbytnì nutné získat vysoký poèet volièských hlasù a být zvolen novým pøedsednictvem.
Výsledek hlasování èlenù valné hromady rozhodl o tom, že pan Miroslav Kubec obdržel nejvyšší poèet volièských hlasù a následnì byl jednomyslným rozhodnutím pøedsednictva z jeho støedu zvolen za prezidenta Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky.
Zde by bylo možné hovoøit o finálním milníku dosažených kulináøských hodnot prezidenta Miroslava Kubece, nebo za použití étosu pøirovnat jeho volbu k výstupu na kuchaøský Mount Everest.
Já osobnì si ale dovolím jeho nìkolik dní trvající prezidentskou pozici  pøirovnat pouze k výšinì petøínské rozhledny. Mám tím na mysli pomìr souèasnosti a perspektivy, do které bude nový prezident urèitì míøit.  K takovéto úvaze mì opravòuje vìdomost o tvùrèím potenciálu, který je v novì zvoleném prezidentovi ukryt. Zkusme analyzovat jeho vývoj od samého poèátku vstupu na kuchaøská pódia až po dnešek. Zakomponujme  do úvahy jeho optimální vìk, filosofii, kterou dokázal prosadit i nìkdy proti proudu zažité konvence, zahranièní gastronomické poznatky, úèelovost v jeho jednání, snahu na sobì pracovat a pøipoètìme blahodárný vliv dlouhodobé práce s mládeží, dávající èlovìku transfuzi elánu a zároveò nedovolující ustrnout ve vývoji a dávající køídla k letu do dálav ležících prozatím v oblastech snù.
Tím bychom se mìli dostat k výsledku, že i tato nejvyšší èeská gastrofunkce prezidenta AKC ÈR,, je v jeho kuchaøsko-manažérské vizi pouze pozicí rovnající se výši petøínské rozhledny, protože pan Miroslav Kubec bude urèitì míøit ve výstupu èeské gastronomie k vyšším nadmoøským kótám.

12.11. 2009 pøi pøíležitosti tréninkového soustøedìní Národního týmu kuchaøù a cukráøù AKC ÈR v Táboøe, jsem napsal následující:

Pøipomeòme, že prezident kuchaøské asociace není jen nìjaký ouøada, ale zastává významný post Executive Chefa InterContinetalu Praha, a je to i bývalý kapitán èeského juniorského národního týmu. Kromì toho, má v sobì vrozenou vlastnost umírnìného diplomatického charismatu, tolik potøebného pro pozici vysoké politiky, budící u takto postavených partnerù náklonnost, uznání i respekt. Volba je ještì pøed námi, ale já vkroèím na teritoriální území investigativního novináøe, jímž je ten, který píše o tom, co se ještì prokazatelnì nestalo, ale stát se mùže, a v tomto druhu náhledu jdu do rizika odvážného tvrzení, že to pøi volbì evropského direktora pøi hlasování o èeském prezidentovi vyjde.
-----------------------------------------------------------

Tímto výrokem jsem dával hlavu na špalek. Ale byl jsem si jist. Proè? Již z výše uvedeného vyplývá, že na panu Kubecovi byly patrné znaky èlovìka, hodícího se do vysoké spoleènosti.
Být dobrý, avšak ještì neznamená být žádaný. Zde je potøeba nìèeho navíc. A to je buïto umìt hrát na strunu tóniny té melodie, kterou pìje spoleènost do které se chceme dostat, èi mít obdobné vlastnosti, aby nás považovala za svého èlovìka. Pan kontinentální direktor je nejenom kuchaø, prezident, ale je i, a to v tomto pøípadì pøedevším, diplomat s velkým D a já tvrdím, že obì zmínìné vlastnosti èi schopnosti se v našem panu prezidentu nalézají shodnou mìrou. Bez toho se vysoká politika prostì nedá dìlat. Kéž by takové schopnosti mìli i naši všelijací politici.

Zdùrazòuji tuèným písmem poslední vìtu a znovu ji zopakovávám:

Tím bychom se mìli dostat k výsledku, že i tato nejvyšší èeská gastrofunkce prezidenta AKC ÈR je v jeho kuchaøsko-manažérské vizi pouze pozicí rovnající se výši petøínské rozhledny, protože pan Miroslav Kubec bude urèitì míøit ve výstupu èeské gastronomie k vyšším nadmoøským kótám.
A dodávám:
Slova v podobì vìštby budoucna, které jsem napsal ve svých èláncích na adresu prezidenta AKC ÈR Miroslava Kubece, se dnešní volbou v Chile splnila do puntíku!
(a mnì zùstává hlava na krku!).


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku