�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Èokoládové polotovary / - 2.

Autor: Alena Pùlpánová
Datum vyd�n�: 03.11.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1304

Výrobním postup je velmi jednoduchý, spoèívající v dokonalém promíchání všech surovin (kakaové máslo pøedem rozpustíme).
Pro výrobu kvalitní hmoty je dùležité, aby mìl cukr co nejjemnìjší granulaci.

fiogf49gjkf0d

Modelovací hmota

Cukr mouèka - pudr - 0,500 kg, Fondánová hmota základní - 0,150 kg, Kakaové máslo - 0,120 kg, Mandlový olej - nìkolik kapek
Tento druh modelovací hmoty má velmi podobné vlastnosti modelovací hmotì s mandlemi, tj. pøedevším její velmi dobrou plastiènost a bílou barvu. Lze ji s úspìchem použít k výrobì rùzných kvìtù, figurek i jako výplò do dezertù.

Výrobním postup je velmi jednoduchý, spoèívající v dokonalém promíchání všech surovin (kakaové máslo pøedem rozpustíme).
Pro výrobu kvalitní hmoty je dùležité, aby mìl cukr co nejjemnìjší granulaci.
Vyrobený polotovar mùžeme ihned zpracovávat nebo dobøe zabalený krátkodobì skladovat.

Dortová šlehaná hmota s grankem

Cukr krupice - 1,000 kg, Bílky tekuté - 1,400 kg, Žloutky - 0.700 kg, Pšenièná mouka hladká - 1,000 kg, Pšenièná mouka polohrubá - 0,700 kg, Olej - 0,400 kg, Granko - 0,200 kg
Správnì vyrobená hmota je vláèná a pórovitá. Na øezu je zajímavì zbarvená - vlivem použitého granka.
10 ks hotových korpusù o prùmìru 230 mm á 450 gramù.

Bílky vyšleháme z 2/3 cukru krupice v pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a krátce zašleháme olej.
Mouky prosejeme a zlehka promícháme s grankem. Nejprve zamícháme obì vyšlehané hmoty a pak zamícháme sypkou smìs tak, aby nedošlo k velkému snížení objemu hmoty. Rozdìlíme do tvoøítek a ihned peèeme. Po vychladnutí dohotovujeme korpusy plnìním rùznými zpùsoby napø. použitím šlehaèkových náplní, krémy.

 


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku