�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GRAND PRIX èokoládového umìní ve Vídni

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 06.10.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1285

Rakouské hlavní mìsto na Dunaji uspoøádalo v prostorách královského Hofburgu „Grand Prix èokoládového umìní“ na téma zadání: „Ludwig XIV. – Na dvoøe krále slunce“. Poøadatelem Velké ceny byl Klub vídeòských majitelù kaváren.

fiogf49gjkf0d

Rakouské hlavní mìsto na Dunaji uspoøádalo v prostorách královského Hofburgu „Grand Prix èokoládového umìní“. Poøadatelem Velké ceny umìleckého ztvárnìní èokoládových exponátù, byl Klub vídeòských majitelù kaváren, pod jehož patronací a poøadatelskou aktivitou se støetli mistøi výtvarného umu, kteøí z èokoládového podkladu tvoøili soutìžní námìty na téma zadání: „Ludwig XIV. – Na dvoøe krále slunce“. Úèastníky soutìže byli nìmecky hovoøící výtvarníci z Rakouska, Nìmecka  a Švýcarska. Vítìzem a držitelem titulu Austrian Chocolate Master 2009 se stal Vídeòan Christian Schaberreiter z Lázeské cukrárny Oberlaa, s jeho kreací „Železná maska“.
Druhé místo obsadila Brigitta Schickmeierová z Cukrárny jiného druhu  z Pettenbachu s tématem „V èase krále slunce“
Tøetí post náležel Viole Plundrakové z Krajanské cukrárny, které vytvoøila monument na spoleèenský námìt „Král bálu“.
Nejvýše ohodnoceným se dostalo kromì finanèních odmìn, i možnosti úèasti na èokoládovém semináøi v proslulém Barry Callebaut Academy v Belgii a na podobných akcích ve Francii.
Letošní vítìz byl zároveò i rakouským reprezentantem pro soutìž World Chocolate Master v Paøíži.
Soubìžnì s touto vrcholovou soutìží se uskuteènilo rovnìž i juniorské klání, kterého se zúèastnili èokoládoví umìlci do 26 rokù.
V soutìži bylo použito více než 600 kg bílé a tmavé èokolády, která byla zpracovávána rukami èokoládových tvùrcù po dobu kolem 20 000 hodin na monumentech, tyèících se mnohdy do výše pøes 2 metry.



 

 


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku