�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mistr okoldy Dominique Persoone se pedstavil v Praze

Autor: Ta Pikartov
Datum vyd�n�: 21.09.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1274

okoldov pralinka se d vyrobit prakticky s jakoukoliv pchut, jen je dleit pesn vyvit chut a pi prci s okoldou nespchat, k Dominique Persoone, znalec a milovnk okoldy z Brug, majitel okoldovny The Chocolate Line

fiogf49gjkf0d

Mistr okoldy Dominique Persoone se pedstavil v Praze
v prodejn V!VA Praha


                                   okoldov tm Dominique Persoone

okoldov pralinka se d vyrobit prakticky s jakoukoliv pchut, jen je dleit pesn vyvit chut a pi prci s okoldou nespchat, k Dominique Persoone, znalec a milovnk okoldy z Brug, majitel okoldovny The Chocolate Line, kter zsobuje pralinkami napklad znmou thvzdikovou belgickou restauraci HOF van Cleve, i holandskou spolenost Oud Sluis.
Jeho znaka The Chocolate Line byla ocenna, jako jedna ze t nejkvalitnjch svho druhu, nejstarm svtovm gastroprvodcem Michelin Guide, kter pravideln udluje hvzdiky kvality mezinrodnm hotelm a restauracm. Dominique je tak lenem znmho gastrokomplexu Fat Duck, kter zaloil znalec v oboru Heston Blumenthal, a prezidentem belgickho cechu cukr.

Dominique, jedna z nejoriginlnjch osobnost souasn gastronomie, pijel do Prahy na pozvn majitel spolenosti V!VA Praha,  Henka a Simony Mestdaghovch, kter v Celen ulici v Praze provozuje prodejnu s belgickmi pralinkami a okoldou a tak Choco-Story, muzeum okoldy. Dominique je jeden z exkluzivnch dodavatel pro V!VA Praha.

Persoone, o nm se mezi cukri a kuchai po cel Evrop hovo jako o Mistru okoldy a vychzejc hvzd na belgickm okoldovm nebi, se i v Praze pustil do neobvyklch, a dokonce je mon ct, a odvnch chuovch kombinac svch okoldovch pralinek.
Do krm a npln pralinek, jejich vrobcem je spolenost Belcolade se 64procentnm obsahem kakaa, pidvm olivy i speciln octy, sr, koen  i alkohol, tak stice. Pro esk milovnky belgickch pralinek jsem pipravil speciln npl a tou je Becherovka, a musm ct, e m spch jak v Belgii, tak v esk republice. Jen u vm, e v produkci pro belgickho zkaznka sta normln mnostv alkoholu, pro eskho zkaznka je to mlo a musm pidat, svil se pi prezentaci vroby pralinky s Becherovkou Dominique Persoone.
Pvodn se vyuen kucha proslavil dky svmu upacmu vynlezu, tak zvan okoldov bouchace, kterou navrhl pro narozeninov verek Rona Wooda a Charlieho Wattse, muzikanty z Rolling Stones,  pak tak pralinkou Cola, kterou miluje jeho syn nebo karamelou s japonskm citronem a dokonce pralinkou s cibulovou npln. Ode dneka k jeho mistrovskm okoldovm kouskm pat tak pralinka s Becherovkou, kter dostala nzev V!VA Paha.

Dominique tak postupn realizoval i svoje vize o okoldovm makeupu, jedl rtnce nebo okomasnm krmu. To vechno jsou produkty, kter si lze koupit exkluzivne v esk republice pouze v prodejne V!VA Praha.
V souasnosti pravideln pedvd v ivch televiznch poadech vrobu svch jedinench okoldovch delikates. Po spnch prezentacch svho okoldovho umn ve Spojench sttech, Japonsku, Brazlii, Mexiku, Francii, Anglii a Holandsku se Dominique Persoone pedstavil osobn tak v Praze v prodejn s belgickou okoldou V!VA Praha, Celen 10, Praha 1.
Dominique Persoone nejene vytv okoldov unikty a delikatesy, ale je tak cestovatelem a spisovatelem. Je autorem knihy okolda: Expedice v Mexiku a jej koeny. Zskal za ni letos v ervenci prestin ocenn Gourmand World Cookbook Award, kter je povaovno ze Oskara v gastronomii.


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku