Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) |
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o. |
Florentinky a marokánky |
Autor: Tonti + Veverka Datum vydání: 26.8.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1261 |
Cukr, med a smetanu svaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky. |
Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Marokánky a florentinky jsou nejenom chutným, ale i vítaným zbožím mnoha cukráren, Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost. FLORENTINKY
MAROKÁNKY Suroviny * 300 ml smetany ke šlehání Postup Vše dáme do jednoho hrnce, dobře promícháme až do varu a poté p odstavíme. Po vychladnutí děláme lžičkou malé hromádky, které lžičkou trochu uplácáme na /plech/pečící papír a pečeme pomalu až do zlatova. Po zchladnutí lijeme marokánky čokoládou. V rámci možností je vhodné jejich delší uležení. |
Vytisknuto dne 4.3.2021 ze serveru |