�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Oechov kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat

Autor: Elika
Datum vyd�n�: 23.08.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1254

Budeme potebovat dva stejn velk pekky. Do hrnce na mrn plamen dme kunafu, pidme jeden hrnek msla a dvma devnmi vaekami obas naechrvme kunafu, abychom zabrnili pilepen ke dnu.

fiogf49gjkf0d

Oechov kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat
(Samia Abdennour, Egyptian Cooking - A Practical Guide, The Amerian University in Cairo Press, 1984 a 1996, egyptsk kuchyn)

Suroviny

# 1 kg kunafy (such, vlasov semolinov tstoviny, lze koupit v R ve specilnch orientlnch obchodech)
# 1,5 hrnku msla
# 2 hrnky cukrovho sirupu
# 1 hrnek oechov smsi (viz dal recept)
# 2 lce rozinek
# 1 lce mlet skoice
# 1 liky mletho muktovho oku

Postup ppravy

Budeme potebovat dva stejn velk pekky. Do hrnce na mrn plamen dme kunafu, pidme jeden hrnek msla a dvma devnmi vaekami obas naechrvme kunafu, abychom zabrnili pilepen ke dnu. Je teba, aby vzduch a mslo proniklo vemi stmi kunafy. Osmahneme rozinky dokud se nenafouknou, pidme oechovou sms spolu se skoic a muktovm okem. Na pek dme asi 1 cm vrstvu kunafy. Rovnomrn pokryjeme oechovou sms a opt dme vrstvu kunafy. Mokrou dlan stlame. Pokapeme polovinm mnostvm zbvajcho msla. Dme do pedeht trouby a peeme tak dlouho, dokud povrch nezhndne. Vyndme z trouby, obrtme na druh pekek, pokapeme zbytkem msla a vrtme zpt do trouby. Opt peeme dokud druh strana kole nezhndne. Po vyndn z trouby ihned zalijeme studenm cukrovm sirupem.

Poznmka DDK
Cukrov sirup - na pelit kole mus bt pipraven 2 hodiny pedem. Je obvykle doporuovna sms 2 lk cukru na 1,5 lku vody se vou z jednoho citrnu a nkolika kapkami rov vody (ze supermarketu s arabskmi surovinami) svaen a do zahutn. Tento dezert je v Orient velmi oblben, pedevm o Ramadnu.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku