�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kokosky

Autor: Zdenek, Olouszek a Hav
Datum vyd�n�: 12.08.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1250

Kokoska je nedln soust kad cukrrny a pokud je optimln zhotovena, nle k cukrskmu sortimentu, kter je danm artiklem.
Pinme recepturu od naich t pispvk, kte se s nmi podlili o sv zkuenosti z jejich vroby.

fiogf49gjkf0d

Kokoska je nedln soust kad cukrrny a pokud je optimln zhotovena, nle k cukrskmu sortimentu, kter je danm artiklem.
Pinme  recepturu od naich t pispvk, kte se s nmi podlili o sv zkuenosti z jejich vroby.

 


Recept od Zdeka

Suroviny
Blky-500ml
Cukr krupice-1 kg
Kokos-50 dkg
Marmelda-2 karty

Vrobn postup
Blky, asi 400 ml s cukrem se nahej v kotli na 60 stup: Teplotu poznme podle toho, e kdy  vlome palec do blk, mlo by ns to mrn plit. Pokud by to bylo mn, kokos se patn spoj a kokosky budou hrudkovat pi stkn. Pidme kokos, marmeldu a mchme na 1. stupe do studena.
Tm zan hmota tuhnout a pidme zbvajc st blk. Pokud by byla sms dk, pidme pouze hrubou mouku, stkme na plech s paprem nebo namaeme a vysypeme plech moukou.
Jeliko je v cukrrn horkovzdun trouba, recept je na 5 plech. Kokosky se nastkaj na plech a hned se daj do trouby, protoe kdyby del dobu stly, na povrchu by oschly a v troub by popraskaly.
Teplota peen je 125 C , ventil je nahoe zaven, aby se nahromadila v troub pra a kokosky vyjely nahoru. Jakmile chytnou barvu, otome ventilem na druhou stranu, aby pra odchzela a kokosky se su. Peou se asi 1 hod.
Kdy je dlm doma, dm blky s cukrem do mlkovaru, kdy tm odpadne mchn a nedojde ke splen. Pidm ostatn suroviny a navc pidvm bramboru, kter kokosky zjemuje.

Jedn se o tajn recept cukr. Stkn neprovdm hned , ale a hmota vystydne. Jednou jsem vloil sms do trouby jet vhorkm stavu a dolo k mrnmu piplen mrn se to splilo.
Peen provdm pi 125 C asi 20-30minut.Kokosky po vystydnut vlom do pytlku a ulom do mrazku, kde dlouho vydr. Kdykoliv je vyndm jsou do do 15 minut jako erstv.

Recept od Olouszeka

Kokosky s prkem na povrchu se vyrbj opravdu jen z cukru krupice, blk, kokosu a merukov marmeldy. Je ale teba dodret tech. postup.Napi Vm recept.
Suroviny
cukr krupice 0,656kg
blky tekut 0,328 kg
kokos strouhan 0,328 kg
merukov marmelda 0,016 kg
Tato skladba surovin je na cca 50 ks velkch kokosk, pedpokldm, e si tuto vhu penormujete na svoj potebu.

Vrobn postup
Blky s cukrem se za stlho lehn nahvaj na teplotu 60 C. Nutno dodret teplotu. Pak do smsi nasypu jemn mlet kokos a marmeldu, a bez nahvn promchm. Stkm skem s hladkou trubikou a peu pi 200C.
Ped vylehnm blk si 1/3 dm bokem na ppadn pozdj doedn hmoty. Kokosky je lep stkat na plech s paprem.
Pokud je hmota dobe udlna, vytvo se charakteristick ppraskn na povrchu. Pokud je hmota pli dk, kokosky se pi peen rozteou. Tak dlu zdar a hodn tst pi vrob. Totot je zaruen recept je vythnut z podnikovch norem, tak by ml bt vsledek 100%, vdy podle toho u hromadu let vyrb cukrrny.

Recept od Hav

Suroviny
13dkg kokosu
35 dkg krupicovho cukru,
7 blk - 4 na spojen hmoty, 3 na rozedn hmoty
4 dkg hrub mouky

Vrobn postup
4 blky se dobe promchaj, sms se zaheje ve vodn lzni za stlho mchn, a jde dobe ode dna. Potom se odstav a nech vychladnout. Vychladl hmota se dobe promch s 3 blky a moukou. Z hust polotekut hmoty se na plech vyloen paprem na peen stkaj men hromdky. Peou se nejprve pi 140 C v pooteven troub (popraskaj), dopkaj se pi asi 110 C v zaven troub.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku