�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vìènì provokující marlenka

Autor: Mary
Datum vyd�n�: 18.06.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1246

Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to pøeklad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.

fiogf49gjkf0d

Marlenka, stejnì jako medovník, je nesmrtelným a provokujícím námìtem pro domácí i profesionální cukráøe. Trefit se do originální chuti této mimoøádné cukráøské pochoutky není vùbec jednoduché a proto se tento produkt tìší tak velké oblibì a snaze pøijít jeho tajemství na kloub. Marlenka bývá ale i nejednou zamìòována za medovník. Smutným faktem je, že se tak dìje i v restauracích, kdy buïto ze zámìru èi z nezkušenosti bývá za druhý výrobek nabízena!

Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá (píše Mary). Je to pøeklad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.

Tìsto:

100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžièka octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,
700g hladké mouky,

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak pøidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Smìs dáme na oheò za stálého míchání pøidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pìna a ta smìs se pøemìní do hnìdé barvy, pak to hned odstavíte. Po èásteèném vychladnutí pøidáme 700 g hladké mouky.Tìsto pak pøikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místì. Po hodinì z nìj vytvoøíme 7-8 kulièek. Každou kulièku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci.

Krém:
200 g másla,
1 konzerva Salka,
nepovinné : vlašské oøechy, 100 g koòaku.

Salko 3 hodiny zvolna vaøíme zcela ponoøené ve vodì, ty tøi hodiny je dùležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnìdá hmota). Vyklopíme a s máslem umixujeme. Až vznikne homogenní hmota, pak mùžeme pøidat nepovinné suroviny. Na povrch dortu nastrouháme jednu placku tìsta ( mùže se smíchat s oøechy èi neinstantním kakaem).


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku