| �l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
 | 
| 
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
 Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
 
 | 
| okoldov zkusek s tekutou npln | 
| Autor: Jrgen Lebelt Datum vyd�n�: 29.04.2009
 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1219
 | 
| 
 | 
| loutky rozmchme v samostatn mse. Rovn tak promchme mouku a cukr. Do rozputn okoldov hmoty o stedn teplot opatrn a v mench dvkch za stlho mchn vmchvme loutky snhovou metlou, a dojde k dokonal vazb obou hmot.
 | 
|  | 
| 
 | 
| fiogf49gjkf0d  
 Suroviny pro 4 osoby 115 g hok okoldy (60  70 %)110 g msla
 120 g cukru
 180 g loutku (odpovd asi mnostv 10 vtch vajec)
 50 g mouky
 250 g rebarbory
 120 g cukru ( v ppad obliby i vce)
 1 PL jemnho kukuinho krobu k zahutn omky
 Pprava
 4 dezertn rfky vylome pecm paprem nebo vymaeme mufinovou formu a vysypeme trochou mouky.
 Mslo a marmeldu rozpustme ve vodn lzni. loutky rozmchme v samostatn mse. Rovn v samostatn msy promchme mouku a cukr.
 Do rozputn okoldov hmoty o stedn teplot opatrn a v mench dvkch za stlho mchn vmchvme loutky snhovou metlou tak dlouho, a dojde k dokonal vazb mezi obma hmotami.
 Sms mouky a cukru vsypeme narz do rozmchan okoldovo  loutkov hmoty a dkladn promchme. Vzniklou kompaktn sms umstme do stkacho sku.
 Rfky (formiky) umstme na pec plech, kter vlome do stedu trouby a peeme  pi teplot 200 C maximln 13 minut, aby obsah dezertu zstal polotekut.
 Jako plohu zvolme k okold kontrastn kompot z rebarbory (viz. foto), kter pipravme z rebarborov lodyhy, kterou oloupeme a nakrjme na ikmo o sle 0.5 cm. Tato koleka vlome do cukru a nechme psobit asi pl hodiny. Pidme 0.25 litru citronov vy nebo sms vody s jablenm motem.
 Rebarboru se vou povame  v malm hrnci tzv. na skus. Pot rebarboru vyjmeme a vu jet chvli povame.
 Jet za varu pidme kukuin krob v takovm mnostv, aby se vytvoila stedn hust omka. Omku servrujeme v chladnm stavu.
 Tal dozdobme dle vlastn fantazie.
 | 
| 
 | 
| Vytisknuto dne 31.10.2025 ze serveruCukr��.cz (www.cukrar.cz)
 Konec �l�nku
 |