�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


G+H - Cukráø roku - Martin Braun / -2

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 09.03.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1188

Karnevalový námìt byl tou správnou názvoslovnou volbou pro finálové uspoøádání cukráøské soutìže v areálu BVV Brnìnské veletrhy, které pøedcházelo pražské pøedkolo. Slovo karneval je italského pùvodu a vystihovalo lidový zvyk uvítání jara.

fiogf49gjkf0d


                   Cukráø roku 2009 Lukáš Skála s prezidentem AKC M. Kubecem

Karnevalový námìt byl tou správnou názvoslovnou volbou pro finálové uspoøádání cukráøské soutìže v areálu BVV Brnìnské veletrhy, které pøedcházelo pražské pøedkolo. Slovo karneval  je  italského pùvodu a vystihovalo lidový zvyk  uvítání pøicházejícího jara. A to i plnì korespondovalo jak s èasovým obdobím poøádání této soutìže, tak i s výstavním karnevalem pøedjarního gastronomického veletrhu G+H v Brnì.
Soutìž „ Cukráø roku – Martin Braun Cup“ poøádalo AKC ÈR pod patronací a díky sponzorství firmy Martin Braun KG z Hannoveru, prostøednictvím zástupce firmy pro Èeskou republiku Ing. Jaroslava Fialy

 Soutìžní úkol na téma: „Karnevalové veselí“

KATEGORIE  A  - Junior

1. soutìžní úkol
• Mísa Petits Fours - ètyøi druhy po osmi kusech  
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek po dvou kusech od každého druhu       
2. soutìžní úkol
• Slavnostní dort o velikosti 12ti porcí 
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek do hmotnosti 500g (musí obsahovat všechny suroviny podle dané kalkulace – nemusí odpovídat tvaru výrobku)

KATEGORIE  B  - Senior

1. soutìžní úkol
• Mísa Petits Fours – pìt druhù po osmi kusech  s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou),   která vhodnì doplòuje mísu
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek po dvou kusech od každého druhu

2. soutìžní úkol

• Tøi samostatné talíøové dezerty
• Kalkulaci na každý dezert samostatnì (surovinová norma a technologický postup)
• Jeden degustaèní vzorek od každého dezertu

Výrobky musí obsahovat tøi suroviny ze sortimentu firmy Martin Braun KG, které dodává firma Fiala – Praha s.r.o.

Poøadí finále kategorie senior 
 

 
 

                                      1. místo a "Putovní pohár" - Lukáš Skála




 
 

                                              2. místo - Andrea Lechnerová



                                                

                                         3. místo - Alena Pechlátová


                                    Zleva: J. Fiala, M. Kuèerová a M. Braun

 

                                        1. místo junior Michaela Hellerová

 

                                               2. místo junior Hana Smetanová


                                                    3. místo junior Josef Nagy


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku