�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTROHRADEC 09

Autor: Helena Urbanová
Datum vyd�n�: 03.02.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1171

Absolutní vítìz v soutìži seniorù kuchaøù v kategoriích „K“ i cukráøù v kategoriích „C“ obdrží „Pohár Rudolfa Pøibyla“ jako nejvyšší ocenìní a titul MISTR REPUBLIKY.
Škola vítìzného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy".

fiogf49gjkf0d

 

2. duben 2009 Kongresové centrum Aldis  Hradec Králové
IV. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù
a XIV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí

 
poøádá Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky o.s., regionální poboèka východní Èechy
 a partneøi AKC ÈR o.s., koná se pod záštitou mìsta Hradec Králové, hlavním partnerem soutìže je Vitana, a.s. .

 ZÁKLADNÍ INFORMACE
Vážené kolegynì, vážení kolegové,
rádi Vás uvítáme ve ètvrtek 2. dubna 2009 na XIV. roèníku národní soutìže probíhající v krásném mìstì na soutoku Labe a Orlice, ve mìstì pøezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii. Vìøíme, že využijete tuto pøíležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete pøíjemné gastronomické zážitky.
V letošním roèníku došlo k rozšíøení soutìžních kategorií o soutìž ve vyøezávání zeleniny a ovoce v èasovém limitu jako kvalifikace na 1. MISTROVSTVÍ EVROPY ve vyøezávání melounù pro ÈR.
Propozice soutìže jsou stanoveny dle mezinárodních kritérií, hodnotící komise je vybrána z pøedních kuchaøských a cukráøských odborníkù èeské gastronomie.
Soutìžní práce jsou ocenìny medailemi, poháry, diplomy a vìcnými cenami.
Absolutní vítìz v soutìži seniorù kuchaøù v kategoriích „K“ i cukráøù v kategoriích „C“ obdrží „Pohár Rudolfa Pøibyla“ jako nejvyšší ocenìní a titul MISTR REPUBLIKY.
Pøipravující škola vítìzného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy“.
V letošním roce bude opìt udìlena cena Primátora mìsta.
Vìøíme, že zástupci škol s gastronomickým zamìøením využijí pøíležitost setkání s panem prezidentem
AKC ÈR, které probìhne v prostorách Elišèina sálu v Adisu, kde hlavním bodem bude nastínìní pøínosu vzájemné spolupráce našich odborných škol a Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky.
Dìkujeme všem partnerùm asociace za pomoc pøi pøípravì letošního roèníku Gastro Hradce.

CUKRÁØ SENIOR
 
C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù v osmi kusech (celkem 40 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
 
C/2
6 rùzných teplých nebo studených dezertù, pøipravených a podávaných samostatnì po 1 porci.         a 1  slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Maximální výška výrobku 100 cm.
 
C/3
Ètyøi dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
 CUKRÁØ JUNIOR do 21 let:
 
C/J1
Mísa Petits Fours ètyøi druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. +  od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
 
C/J2
6 rùzných teplých nebo studených dezertù, pøipravených a podávaných samostatnì po 1 porci
 
C/J3
Dva dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.

 UMÌLECKÉ KUCHAØSTVÍ A CUKRÁØSTVÍ „ARTISTIKA“

U/1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení
 
U/2
Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
 
U/J1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení

U/J2
Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)

 
Z/L – Umìlecká soutìž a kvalifikace na 1. MISTROVSTVÍ EVROPY ve vyøezávání melounù  na èas (limit)            Zadání: v èasovém limitu 3 hod. vyøezat vodní a cukrový meloun na volné téma
- vodní meloun by mìl obsahovat plastický nebo poloplastický reliéf kromì pøípadných kvìtù
- cukrový meloun lze vyøezat libovolnì

KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ: 
 
H/C
Cukráøský výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
 
H/U
Umìlecký výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP

SOUTÌŽ DRUŽSTEV:
 
D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
 
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících,
minimálnì tøi v soutìžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii min. jeden soutìžící)

Hlavní zásady pøi hodnocení cukráøských soutìžních výrobkù:

 volba soutìžní kategorie a respektování tématu zadání
 nápaditost, soulad barev a harmonie mouèníkù
 originalita ozdob a doplòkù, používání moderních prvkù
 pøedvedená zruènost a profesionalita soutìžícího
 dodržování zadaných poètù kusù dezertù na mísácha jejich stejnorodost
 úprava na mísách a talíøích, nepøeplòovat, dát prostor výrobkùm
 soutìžní exponát musí být vždy dominantní a nesmí zanikat v dekoraci
 vhodnost použitých surovin a soulad jejich chutí( teoreticky podle daných norem )
 vyvarovat se nejedlých surovin, nepovolených výztuží,nepoužívat ostré barvy
 výrobky musí být ošetøeny tak, aby si po celou dobu výstavy  zachovaly èerstvost a svìžest

Bližší informace: Helena a Otto Urbanovi, tel.è. 605286483, 499992032, (495544917 v odpoledních hod. a veèer)
e-mail:
gastrohradec@seznam.cz


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku