�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 09 - Rimini / -3

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 25.01.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1165

Zmrzlinsk, cukrsk, zkuskov i chladc vitrny, stroje na kopekovou a toenou zmrzlinu, pastery, mchae, vrobnky ledov tt, cukrsk mchae, okery tvoily pestrou sbrku pstrojov techniky slouc vrob a uloen zmrzlin.

fiogf49gjkf0d

30. ronk italskho SIGEPu se pedstavil nejen ve sv kulat podob, ale i v ptidenn pehldce toho, co je v souasn dob v cukrskm svt k dispozici ve vrcholov technick a technologick podob. Haly riminsk fiery jsou eeny s koncepnm zmrem co nejvtho pehledu a zrove eten fyzickch sil nvtvnka, kdy jednotliv sektory jsou vzny v horizontlnm pomru a nen nutno vystupovat do dnho patra. Orientan pomckou je psmenn oznaen hlavnch hal doplnn selnm dajem k rozlien jednotlivch vstavnch prostor.
Pavilony byly zhotoveny podle modernch architektonickch poznatk, kdy jsou jednotliv haly vzjemn propojeny, co umouje, e nvtvnk nemus bhem prohldky  vbec vychzet.
V ppad, e ta hodl uinit, dostane se do internho venkovnho prostoru dekorovanho vodn plochou.



Jako na dlani se nabz pehled veho co m souvislost s cukrskou profes a jejmi pidruenmi obory. V rozsahu nkolika hal a jejich vkusn rozmstnch stnk nalzme pstrojovou techniku v podob zmrzlinskch, cukrskch, zkuskovch i chladc vitrn. Dle jsou nm k dispozici stroje na kopekovou a toenou zmrzlinu, pastery, mchae, vrobnky ledov tt, cukrsk mchae, okery  tvoc pestrou sbrku pstrojovho a ulonho nin slouc k vrob a uskladnn zmrzlin, zkusk a ledovch produkt.

 

V podstat ji nezbytnou atrakc poslednch rok se stv zmrzlinov oumen, kter pedvd virtuozn ekvilibristiku se zmrzlinovmi kletmi, kdy rznmi pohybovmi variacemi pi vyhazovn kopeku pout pozornost a zrove bav poetn dav publika, kter doke zaujmout ve velmi hojnm potu. (Men snmky je mon klikem zvtit).
Pro leton rok piel zmrzlinov kabaretir se  zbrusu novm slem, kdy si vybral z publika spolupracovnka, umstil jej od sebe na vzdlenost asi 20 metr a za pslunho pzovn s kletmi naplnnmi kopekem zmrzliny pak tento produkt vyhodil se zmrem cle do st dotynho stojcho v uveden vzdlenosti. Zejm tento "prestigiatore" musel sv vystoupen dlouho trnovat, protoe v naprost vtin vrhacch pokus byl spn. Za odmnu pi spouprci byl pak ten kdo se stal astnkem zmrzlinovch hod, odmnn blm kloboukem s firemnm logem vystavujc spolenosti pod kterou zmrzlinov iluzionista vystupoval.

Ji se stalo ustlenou tradic, e riminsk SIGEP je nejenom obohacen eskou nvtvnickou obc, nbr zrove i eskmi vystavovateli. Jednm z nich byla pro tentokrt firma SUNCONE, v jejm ele stoj pozoruhodn mu egyptsk nrodnosti Namatem Allaou Ragabem, kter je ji 20 rok enat s eskou enou, mluv dobe esky a zaloil odno pvodn rakousk  spolenosti KRS Backwaren Ges.m.b.H. (dnes Suncone Backwaren Ges.m.b.H.).
Firma Suncone s.r.o. byla zaloena v roce 1991. Tehdy mla pouze 5 zamstnanc a dva pekask stroje. Dky stoupajc poptvce po jejch vrobcch byly jej vrobn prostory  brzy nedostaujc.
Z toho dvodu dolo v roce 1993 k pronjmu vtho vrobnho prostoru na ul. Palackho ve Znojm. Nsledovala nezbytn rekonstrukce se zmrem vyhoven pedpism pro potravinskou vrobu. Souasn byla pozena nov technologie (7 novch pekaskch stroj), aby mohla bt pokryta poptvka po  vrobcch.
V roce 1997 byla zzena vroba a sklady v novch prostorch na ul. Dukelsk ve Znojm. Byla nutn optovn komplexn rekonstrukce, kter nyn spluje nejvy hygienick poadavky, kter jsou kladeny na potravinsk provoz. Po skonen pestavby byl zvod v roce 1998 oteven a zahjena vroba s novou modern technologi na vysok rovni kvality.
Nabzen paleta vrobk obsahuje irok sortiment zmrzlinovch kornout v rznch formch a velikostech, zmrzlinov pohry, misky, zmrzlinov kornouty pro prmyslovou zmrzlinu, dekorativn oplatky a trubiky se svtlou nebo tmavou okoldou v rznch dlkch.
Vrobky jsou sten produkovny v malch balen a nabzeny v obchodnch etzcch, nebo ve velkch balen pro poteby velkoobchod.
Firma vlastn tak zazen na vysekvn a sten aluminiovch kornout a je pipravena dodat kornouty pro prmyslovou zmrzlinu dle pn zkaznk.

 

V oblasti zmrzlinovch a zkuskovch vitrn byla patrn modifikace jednotlivch skn, je mla svj podl vznamu zejmna v disignov podob  a rozmrov elovosti. Firma La SQUADRA pedvdla model, kdy z hlediska zkaznka je dleit variabilita lonho prostoru pro zmrzlinov vaniky. Ten se u vvojov ady vyznauje vestrannou monost, prostednictvm vymezovacch jednotek. Ve vbav vitrny se nalz dnes nezbytn dynamick chlazen, v ppad zakzkovho poadavku zkaznka, lze na pn zhotovit i chlazen statick, spadajc vak spe do kategorie zkuskovch vitrn.
Nezbytnm prvkem typov ady je vhev pednho a bonch skel, zabraujc orosovn pi odmraovacm konu. Dalm doplkem  je ventilovan osvtlen s vymezenm nedoucho ohevu chlazenho prostoru.
Vitrna s vy lonou kapacitou mezi 18-24 vanikami m zakomponovn vysoce vkonn polohermetick kompresor, kter krom vyho vkonu zajiuje i ni provozn hlunost.
Samo chlazen je provediteln v kombinanm psoben zpsobu voda - voda, vzduch, i samotnm vzduchem, co je nejastji pouvan zpsob.V rmci technick inovace dolo spolu s pravou kompresoru k obdobnmu procesu i u vnitn kondenzan jednotky, kdy tepeln vystn je rozptylovno dvma vrtulemi, kter zvenou mrou rozviuj teplotu do okolnho prostoru.
Uveden pravy navc vymezuj monost tepelnch vkyv pi zven teplot vnjho prosted.
Energetick pkon, na kter bude kladen s pibvajcm nrstem pslunch cen stle vy draz, se pohybuje v zvislosti na objemu jednotlivho mrazcho zazen, a to u objemu 12 vaniek v enormn zti pi chodu vech pdavnch zazen 1320 W.
20-ti vanikov vitrna se vyznauje odbrem 1780 W. Velkoobjemov zazen pro 24 zmrzlinovch ndob spotebuje ke sv innosti 2200 W.
Ji v vodu zmnn variabilita vnitnho prostoru pro ppad seznn i nrazov spoteby prostednictvm vymezovacch lit umouje zvit kvantitativn pouit dvojnsobnho potu vaniek polovinho obsahu.
Stejn tak je mon hovoit v opanm gardu, ve smyslu vyuit pouze stenho prostoru. A to v ppad kdy prodejn situace vyaduje nasazen niho potu vaniek a zbyl prostor lze zuitkovat prostednictvm kontaktnch plech pro chlazen jinho zbo s nrokem na obdobnou teplotu.
Jet s jednou pozoruhodnost jsme se setkali u firmy La SQUADRA, kter mla jet nedvno sv psobit na jin Morav v obci Bluina, ale ekonomick elovost ji pemstila jinjm smrem do Rakouska, kde m v souasn dob vhodnj podmnky pro sv psoben.



 
  
 


Svm vrobkem inovativn zmrzlinov vitrny pekrauj hranice dosavadnch zvyklost. Je to ji nkolik rok, co tento druh vitrny spatil svtlo svta, a jak se na letonm SIGEPu ukzalo, m stle mnoho prostor v nich je mono uplatnit architektonickou a technologickou pravu. Kruhov tvar s otivm lonm prostorem nen jenom disignovou upoutvkou, ale pedevm  praktickm zmrem prostorovho een a prezentac zmrzlinov nabdky. Autoi projektu pomrem e a vky vitrny pi otivm pohybu rondelu se zmrzlinovmi vanikami dospli do ideln shody zornho hlu pohledu zkaznka (pi prmrn vce lovka) a umonn jeho soustedn na jednotliv typy zmrzlin bez ruivch vliv okolnch pohled.
Variabiln objemovost ndobek 3, 5 a 7 litr umouje jejich stdan podle frekvence i poadavk zkaznk.

Termn veletrhu SIGEP pro pt rok : 23.-27. leden 2010

 - pokraovn -


Vytisknuto dne 04.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku