�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 09 - Rimini / -2

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 24.01.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1164

Dalm vznamnm poznatkem pro toho, kdo vil sv kroky do mekky zmrzlinskho svta v Rimini byl osvtov program nkterch pednch firem, kter v praktickm proveden a nvazn degustaci poodkrvaly nvtvnkm rouku tajemstv tvorby zmrzliny.

fiogf49gjkf0d

O pvodu zmrzliny se vedou rzn polemiky, kdy jeden pramen zvst o tto ledov pochoutce prav, e m svj pvod v ecku, druh uvd potek v rznch mstech Asie i v arabskm svt. Podstatn pro dnen dobu vak je  jej kvalita a umn vrobce vhodnho  naroubovn svho zmru na odno chuovho (i finannho) vjemu konzumenta.
V tomto smru jsou misti svho oboru Italov, jejich zpsob vroby smsi smetany a  erstvho ovoce si zskal vhlas celho zmrzlinskho svta a kter byl jednm z podnt vytvoen tak koloslnho veletrhu SIGEP, nesoucho ve svm podtextu navc exkluzivn nzev zmrzlinovho produktu vloenho v oznaen: Mezinrodn saln zmrzliny ..
V esti halch riminsk fiery (vstavit) tak po prvu, ve smyslu vznamu role a kvality italsk zmrzliny, byla prezentovna tato chladiv pochutina peste jsavho zbarven, kter se ptomnm pedstavovala v nekonench chuovch variacch, kter nesly nzvy snad vtiny druhu ovoce z celho svta, z nich vonla exotick magie lkavch dlav.

Stejn tak bychom mohli vyjmenovvat tucty rznch zpsob slouch ke zmrzlinov vrob ponaje prkovmi smsi i ppravky pro zmrzlinu soft, a stejn tak o ppravcch a rznch druh doplk v podob past, koncentrt a polev, kter byly k dispozici zraku, ale i dotazm veletrnch zjemc.

Dalm vznamnm poznatkem pro toho, kdo vil sv kroky do mekky zmrzlinskho svta v Rimini byl osvtov program nkterch pednch firem, kter v praktickm proveden a nvazn degustaci poodkrvaly rouku tajemstv konzistence, krmovitosti,  dojmu teplho vjemu a chuov psobnosti v nvaznosti na optimum pouit emulgtor, cukr a stabiliztor vetn strojn techniky. Zmrzlina pro vrobce nen jen zleitost chuovho programu, ale i ekonomickho spektra, kter v pedvdcm programu t bylo zahrnuto do obsahu vkladu v tmatu vtnosti pi zmrzlinov produkci.

Ptomnost zmrzlinskch titn MEC3, Fabbri i Fugar bv samozejmost, kdy v letonm ronku pekvapila absence dal vznamn italsk znaky Pregel. Je nasnad, e tito zmrzlinov ledoborci ve zmrzlinovch halch lmaly pkrovy zjmu zmrzliny chtivch zjemc, kdy k tomuto aktu slouly tmy verb ve firemnch uniformch, kte nasmrovvaly kroky pchozch tm sprvnm smrem.

  
Ale vedle vech zastnnch velikn byly ptomny destky dalch sice mench, ale rozhodn nemn kvalitnch tuzemskch (myleno italskch) vrobc, kte svoj hbitost, chuovou a vizovou npaditost velmi dobe konkurovaly svm znmjm kolegm. Jednou z nich byla firma Comprital, kter nabzela 20 druh okoldovch zmrzlin, z nich ta nejtmavjho odstnu se vyznaovala pms 70 procenty kakaa.

Tato zmrzlina upoutvala ji na prvn pohled velmi intenzivn ernou barvou, drivou koennou vn zachovvajc dlouho sv aroma dky vysokmu obsahu kakaa, kvy a praenho jemene. Dalm jejm prvodnm znakem byla krmov struktura, houevnat a vrazn chu s tnem jemn sladkosti. Uitm okoldy s vysokoprocentnm obsahem kakaa dosahuje tato "extrabitter gelato" nadstandardn kvality. Tento druh zmrzliny je zcela odprostn mlnch derivt a jako sladidlo slou pouze ryz ovocn cukr, kter povyuje maginost tto chladiv pochoutky.

V rozhovoru s viceprezidentem italskho cukrskho svazu Sergiem Gondolim jsme se zajmali jak podl maj Italov na celosvtov konzumaci jejich sladk domny. Odpov byla pekvapujc, e nrod zejm nejvtch mistr sladkho emesla se v ebku spoteby na hlavu neumsuje na pednm mst, kter nle Amerianm, a to v potu tm 25 litr. Ovem tento daj je podpoen spotebou prmyslov zmrzliny, kdy tzv. toen zmrzlina ve Spojench sttech americkch vrazn zaostv za svtovou spotebou. Dalm pekvapenm byla skutenost, e ani v Evrop nezaujmaj Italov nikterak nejvy pozici ve zmrzlinov konzumaci, kter nle pekvapiv skandinvskm sttm na ele s Finskem, kde se spoteba pohybuje kolem 13 litr. Itlie nemn pekvapiv zaostv za chladnm severem pouhou konzumac mezi 7 - 8 litry na osobu.
Co se te souboje pohlav, tak v tomto kln vedou eny nad mui v pomru 60:40 procentm.

Termn veletrhu SIGEP pro pt rok : 23.-27. leden 2010

- pokraovn -

 


Vytisknuto dne 04.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku