�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 09 - Rimini / -1

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 23.01.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1163

Èím vším oslovil jubilující SIGEP své pøíznivce? Jednak tím, že navazoval na konzervativní profesní hodnoty, které hledající návštìvník našel v míøe pøebohaté, s navýšením zrodu poznatkù a akcí, které doznaly své promìny do souèasné podoby.

fiogf49gjkf0d

 

SIGEP 2009 – Nejvìtší cukráøský veletrh svìta mìl na poèátku letošního roku dùvod k mimoøádné oslavì poøádané na poèest své bohaté výstavní kariéry, slavící rovné 30. výroèí svého vzniku.
SIGEP - Salone Internazionale Gelateria, Pasticceria e Panificazioni Artigianali, neboli Mezinárodní salón zmrzliny, cukráøství a pekaøství, již tedy ve trojí desítkové sadì svého vìku, a navíc v devátém roèníku na novém pùsobišti moderního areálu vnì pøímoøského letoviska Rimini, rozevøel svou tradiènì pøívìtivou náruè proudícím davùm z všerùzných koutù svìta.
Být pøi tom, myšleno stát se souèástí velkolepé  pøehlídky oborových øemesel, poøádané na geografickém hrotu významného trojúhelníku italských dìjin, kde si podávají ruku pøedìly epoch antiky, renesance a ojedinìlého státního útvaru skalní republiky San Marino, znamenalo být souèástí pøepestrého karnevalu prezentace cechù bílých øemesel.
Otázka podoby letošního roku SIGEPu byla podbarvena propadem svìtové ekonomiky a zároveò i napjatým oèekáváním úèastnické množiny ze strany vystavovatelù i návštìvníkù. Vzato mírou prùbìžné informace místní Stampy (tiskového støediska), tak v dobì hospodáøského celosvìtového útlumu, došlo k nárùstu poètu vystavovatelù oproti loòskému roku! Poèetní objem návštìvnické masy bude vyhodnocen dodateènì.
Èím vším oslovil jubilující SIGEP své pøíznivce? Jednak tím, že navazoval na konzervativní profesní hodnoty, které hledající návštìvník našel v míøe pøebohaté, s navýšením zrodu poznatkù a akcí, které v návaznosti na pøedchozí tradici doznaly své promìny do  souèasné podoby.
Pokud bych mìl jmenovat to, co asi bude pøedevším laické veøejnosti nejbližší, tak to bude navýšení pøedvádìcí a degustaèní nabídky, která ve svém objemu doznala podstatného stupnì nárùstu a v míøe možné byla prezentovaná mnohou pøítomnou vystavovatelskou spoleèností. To ovšem vzato z toho ho nejjednoduššího náhledu.
To, že vývoj kvality výrobkù smìøuje pøes nároènou cestu soutìží, sloužící jako vývojová poznatková laboratoø, je již dávno známá skuteènost, kterou organizátoøi riminského veletrhu neopomnìli zaøadit do výstavního programu, kdy tento poznatek peèetili 6 soutìžemi (!) pod støechou letošního SIGEPu.

i
V úvodu si neodpustíme malé pochválení se, které bylo zpùsobeno v prezentaci zúèastnìných médií o celkovém poètu 50 odborných titulù, z nichž náš Cukrar.cz je v seznamu uvádìn na 5. místì! Nezapíráme, že nás takovéto postavení tìší,  a že je uznáním dlouhodobé, trpìlivé a poctivé práce v mediální sféøe.
16 hal nabízelo nepøeberné množství cukráøských, zmrlináøských, èokoládovnických, kávovarských a pekaøských produktù v základní podobì, s navýšením kvanta doplòkù, pøíslušenství a dekorativních materiálù (viz. plánek)

 

Již podle grafického ztvárnìní je možné lehce rozpoznat, že nejvìtším zastoupením se mùže pochlubit zmrzlináøský obor, který se prezentoval v 6 halách. Zmiòovat se o kvalitì italských zmrzlin by bylo pøísloveèným nošením døíví do lesa a návštìvník znalý zmrzlináøské prezentace na riminském SIGEPu oèekával s jakou novou chutí se jednotlivé firmy budou snažit ucházet o jeho pøízeò a nadìje vložené do jeho pøedstav byly splnìny mìrou vrchovatou, a tøeba øíci, že  i v mnohém pøedèily. Bližší pojednání na zmrzlinové téma se objeví v dalších èástech riminské reportáže.

Termín veletrhu SIGEP pro pøíští rok : 23.-27. leden 2010

- pokraèování -


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku