�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní zajíèek z máslového peèiva

Autor:
Datum vyd�n�: 21.03.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1073

S vypichovací formou ve tvaru zajíèka vypichujeme požadovaný poèet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomouènìný plech a potøeme mlékem. Mùžeme ozdobit napø. z rozinek vytvoøíme oèi, z mandlí uši apod.

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro pøípravu figurek na 2 – 3 plechy

400 g pšenièné mouky nebo celozrnné špaldy
175 g medu
1 vejce
250 g másla
moøská sùl
3-4 PL mléka na potøení
podle libosti èokoládová poleva, rozinky, mandle na ozdobu

Postup

Mouku vložíme do mísy.
Med, sùl,  a chladné na tenko nakrájené máslo pøidáme k mouce a vše dùkladnì prohnìteme.
Tìsto zakryjeme a necháme  nìkolik hodin, nejlépe pøes noc odpoèinout
Tìsto rozdìlíme na nìkolik menších èástí a vyválíme na sílu asi pùl centimetru.
S vypichovací formou ve tvaru zajíèka vypichujeme požadovaný poèet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomouènìný plech a potøeme mlékem. Mùžeme ozdobit  napø. z rozinek vytvoøíme oèi, z mandlí uši apod.
Peèeme v pøedehøáté troubì na 175 °C po dobu asi 10 – 15 minut.
Po peèení necháme figury na plechu do vychladnutí.
Vychladlé figury mùžeme dozdobit èokoládou apod.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku