�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní beránek po bavorsku

Autor:
Datum vyd�n�: 15.03.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1069

Velikonoèní svátky díky letošnímu jarnímu úplòku, který nastává 2 dny po prvním jarním dnu už otvírají zádveøí našich kuchyní a pomalu nastane èas pro pøípravu tradièních pokrmù. Zkusíme beránka jak jej provádí nìkteré domácnosti v Bavorsku.

fiogf49gjkf0d

Brzské velikonoèní svátky díky letošnímu prvému jarnímu úplòku, který nastává 3 dny po prvním jarním dnu, už otvírají zádveøí našich kuchyní a pomalu nastane  èas pro pøípravu tradièních pokrmù. Pro dnešek zkusíme beránka na zpùsob jak jej provádí jedna cukrárna  v Bavorsku.

Suroviny pro 4 malé nebo 2 velké beránky
pro pøípravu jemného tøeného tìsta

500 g mouky polohrubé
200 g másla
200 g cukru
3-4 vejce
1/8 l mléka
trochu soli
1 balíèek prášku na peèení
kùra z poloviny citrónu
práškový cukr
tøené tìsto

Postup

Máslo mícháme  v pøedehøáté míse do pìny za pozvolného  pøidávání cukru, soli a mleté citrónové kùry. Potom po èástech vyšleháme vejce a pøidáme, každé vejce vmícháváme samostatnì 3 - 4 minuty.
Mouku s práškovým cukrem promícháme za obèasného pøidávání mléka, tak, že døíve než pøilijeme mléko musíme mít prostor do nìhož jej lijeme vždy dùkladnì promíchaný. Tento úkon provádíme tak dlouho, až  nám tìsto odpadá ze lžíce.
Posléze  vložíme tìsto do vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy. Podle velikosti formy 30 až 40 minut pøi teplotì pøedehøáté trouby 175 °C peèeme. Pozor na dodržení temperatury.

Na závìr posypeme práškovým cukrem.


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku