�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Valentnsk vyznn lsky

Autor: Ji ez
Datum vyd�n�: 12.02.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1041

Dej mn to, co cit m jmno,
nsob jej t slovem vroucm,
- j dm tob lsky vno, -
i s pvabem ve mn hnoucm.

Nen krsy vt v svt,
ne splynut naich du,
chci bt nektar v krsnm kvt,
a ty nech m kdla mu.

Zmrzlinov srdce na skoicov pn
(Archvn recepty jsou pouity z mho psoben v Rakousku)

Suroviny pro tyi osoby
1/4 L polot. mlka
200 g sladk smetany
2 loutky
1 PL vanilnovho cukru
1 L mlet skoice
500 ml balen okoldov zmrzliny

Zdoben
2 L mlet skoice
trochu prkovho cukru

Postup
Mlko se smetanou ohejeme v hrnci. loutek s vanilnovm cukrem a se skoic vylehme do pny. lehme dl za obasnho pilvn a hmota obdr krmovit vzhled. Skoicovou pnu nechme chvli zchladnout a pak optovn vylehme do krmova.
okoldovou zmrzlinu nakrjme na rozmr o nco vt ne je pipraven srdcov vykrojova o sle 1,5 cm. Vykrojme 8 srdek. Dezertn tal posypeme trochou skoice a nsledn i cukru. Doprosted polome zmrzlinov srdka, na kter naneseme skoicovou pnu.
(! Jedn se u rakousk recept. Pi pouvn v R pozor na hygienick pedpis o pouvn syrovch loutk !)

Bu mj andl v mm objet

Ji ez z Vtrnku

Dej mn to, co cit m jmno,
nsob jej t slovem vroucm,
- j dm tob lsky vno, -
i s pvabem ve mn hnoucm.

Nen krsy vt v svt,
ne splynut naich du,
chci bt nektar v krsnm kvt,
a ty nech m kdla mu.

Na nich pile v m okvt
a nektaru pij m lsky,
bu andlem jen v objet
vyznn mi prav hlsky.

Moje pae ovinou t,
a v nich mho citu sla,
v rj blankytna penese t,
budu tvoje lsky vla.

A tam pot v tl objet,
v ommen  aru vna,
- nebesa nech lsku svt, -
na den svtku Valentna .


Zmrzlinov srdce na mirabelkov omce 

Suroviny
500 g zralch mirabelek (mono i jin ovoce tohoto druhu)
2 PL medu
2PL citronov vy
4 PL sladk smetany
500 ml balen okoldov zmrzliny

Zdoben
75 g hoblovan okoldy

Pprava
Mirabelky krtce blarujeme (krtce napame) a potom odpeckujeme. Ovoce s medem  a citronovou vou vlome do mixru a zpracujeme na kai.
Ovocnou kai rozdlme na 4 dezertn tale. Porc smetany (o velikosti polvkov lce) ozdobme na tyikrt v rovnomrnch odstupech po celm obvod nanesen ovocn omky (viz obr.). Nakrjme pltky zmrzliny o sle asi 1.5 cm o rozmru mrn pesahujcm velikost srdcovho vykrajovae, kterm ze zmrzliny vykrojme srdka. Srdce polome na mirabelkovou omku a stdm ozdobme okoldovmi hoblinami.

Zmrzlinov srdce na oblcch

Suroviny 
4 bez
500 ml balen viov zmrzliny
500 ml balen malinov zmrzliny
2 PL viovho likru

Zdoben
Nkolik vin a malin k ozdob

Pprava
Z balench zmrzlin nakrjme pltky o sle 1,5 cm na rozmr o nco vt ne je pipraven srdcov vykrojova. Vykrojme 8 srdek. Srdce vlome na bez oblky a ozdobme pslunm ovocem. Srdce polijeme trochou viovho likru.

 

Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku