Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC 2007 - ZVLÁŠTNÍ KATEGORIE /3.

fiogf49gjkf0d

„Artistika“ v provedení skulptur z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo, tuk apod.) uváděná ve zkratce Z/C.
Tato discíplína poutá značnou diváckou pozornost, protože není svázána tolik pravidly jako u jiných kategorií a  přináší mnohdy exponáty větších rozměrů.
12. ročník GastroHradce byl ve zvláštní kategorii opětovnou příležitostí k účastí "soutěžní milovnice" Pavlíny Klopfštokové ze Střední školy řemesel a služeb z Děčína. Ta nejenomže v osobní xté repríze poctila svou přítomností hradecké soutěžní molo, na jehož vítězné stupně vystoupila letos až na jejich nejvyšší úroveň, ale zapříčinila se i o vytvoření věkového rekordu.
Pozor, nikoli sbírkou svých roků prožitých na tomto světě, nýbrž přítomností svého (odhaduji) pětiletého syna, který se do tuctové historie GastroHradecké soutěže zapsal jako historicky nejmladší účastník a necelý týden před svým svátkem obdržel ve zvláštní kategorii i zvláštní cenu nejmladšího účastníka.
Jak se už zmínil hodnotící komisař Vladimír Krofta, v této kategorii jsou prostřednictvím své tvorby nejvíce vidět ti, kdo v sobě mají shůry dané výtvarné nadání, které se projevuje přirozenou tvorbou, vyznačující se uceleností a zejména návdavkem kumštýřského projevu, který podtext tvůrčí myšlenky dokáže osobitým způsobem za použití úsporných prostředků povýšit na uměleckou hodnotu.
 
1. - Klopfštoková  Pavlína SŠ řemesel a služeb Děčín  Z/C  39
2. - Netrefová Daniela VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec Z/JC  38,33
3. - Muráriková Mária  soukromě Trenčín Z/C   38

zleva P. Klopfštoková, D. Netrefová, M. Muráriková



Pavlína Klopfštoková

Daniela Netrefová

Mária Muráriková




Zvláštní cena diváků - Havelková  Veronika SOU Horky n.Jizerou Brodce

Klopfštok Vojtěch Střední škola řemesel a služeb Děčín Z/JC zvláštní cena



Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.