Cukrář.cz

Reklama



Gastro Junior - Nowaco Cup - halas vítězných fanfár /3.

fiogf49gjkf0d

Poodhalená tajenka v prvém dějství tříaktového gastronomického cyklu Gastro Junior - Nowaco Cup došla  svého rozluštění. Slavnostní fanfáry žesťovými tóny duly k poctě těch nejlepších, jejichž um přetvořil snahu, vědomost a vytrvalost do zlatého menu absolutních vítězů.
Byl dokonán 12. ročník gastrosoutěže těch, kteří ve víru soutěžního děje pronikali do romantického tajemství tvorby soutěžních pokrmů se snahou o co nejlepší výsledek. Propracování se houštinami nástrah kulinářských strastí mnohdy bolí. A to nejen na těle, ale i na duši. Ale kdo na takovéto klopotné cestě vydrží a dokáže ve chvílích tíže jít dál, toho v cíli čeká sladký plást odměny úspěchu.
My vám pro dnešní den představíme ony vyvolené, kteří stanuli na stupních vítězů, pro něž tento vršíček chvilkového blaha ve své skutečné podstatě by neměl být výsluním pomíjivé slávy, ale kótou, která jim  pouze potvrdila schopnost pro činnost, jejímž prostřednictvím se přechodně vznesli do těchto výšin. A z tohoto prostoru lze též zaslechnout výzvu osudu k dalšímu výstupu k němuž směřující kroky mohou být i chůzí přes žhavé uhlí. Kdo vydrží i tuto cestu dlážděnou lopotou, ten má naději, že dojde až tam, kde jeho práce bude považována za dílo mistra svého oboru.

Výsledky oboru cukrář

1.- Mrkvičková Barbora, SPV Inter Continental Praha - 73.80 bodů
2.- Kubica Vojtěch, SŠ spol. strav. Ostrava - Hrabůvka - 72.60
3.- Heřmánková Pavlína, SOŠ a SOU Děčín - 71.60

 zleva P. Heřmánková, B. Mrkvičková, V. Kubica

1. místo B. Mrkvičková
Jablka pečená s pekanovými ořechy v listovém těstě v kombinaci s komínkem s chillie-tonka beans pěnou, višňovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou Prima

2. místo - V. Kubica
Křehká čokoládovo jablková bábovička s pramínky z listového těsta, zdobená kousky dušených jablek a dochucena meruňkovou a čokoládovou omáčkou

Reportáž z Gastro Junior - NOWACO CUP obor kuchař, čísník se nachází zde



Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.