Cukrář.cz

Reklama



Desatero cukrářských ohlédnutí Pavlíny Berzsiové 1/10

fiogf49gjkf0d

Viceprezidenta AKC v těchto dnech znovu prokázala cukrářskému publiku, že umí nejenom (vice) prezidentovat, nýbrž vzít i za práci, v tomto případě cukrářskou, a zasvětit zájemce o zdokonalení se ve sladkém oboru do různých tajů bílého řemesla. Že jednoduchost může být i zároveň posvěcena elegantností snoubící se s lákavým chuťovým obsahem, předváděla paní Pavlína v praxi tentokrát v SOŠ a SOU potravinářském a služeb v Brně - Černovicích na Charbulově ulici.
Paní Berzsiové asistoval při výkonu její cukrářské osvěty majitel firmy FIALA, esence, ochucovaní pasty, krémy, polevy a pomůcky pro cukráře, kdy jeho firma dodala v tomto případě čokoládové košíčky různých tvarů, formy, vypichovače, čokoládové košíčky a ozdoby, polevy, moussy,  suroviny na krémy včetně krémů samých, ozdoby, dortové posypy a mnohé další pomůcky a přípravky náležející do cukrářských dílen.

V našem desetidenním seriálu přinášíme deset návodů jak na to, abychom lehce, úsporně, elegantně a s chuťovou motivací dokázali zvládnout dezerty, když nás překvapí nečekaná návštěva, či chceme ve svých cukrárnách udělat nějakou "rychlovku" pro vyšperkování našeho nabídkového sortimentu. Dodejme, že použití tohoto druhu dezertů je i velmi vhodné při akcích větších rozměrů.


 Lehké, jednoduché dezerty z alasky, kde se nachází smíchaná ochucená alska s vyšlehanou šlehačkou s různými příchutěmi typu pigna collada jahodové chutě, která v sobě evokuje letní pohodu a tím i současnou aktuálnost ročního období, dokreslenou čokoládovou romantikou v podobě čokoládového mousse v košíčku. Světlý mousse je neochucen a je vyhrazen pro námět cukrářského tvůrce, aby jej dochutil podle své představy či aktuálního požadavku vycházejícího z chuťových představ zákazníka. Dezert s kiwi ozdobou je alaska s tvarohem s mírně obměněnou chutí.
Jedná se o moučníky, které jsou připravované do jednoporcových formiček, zajišťující výrobku pravidelnost tvaru a moučníku podobu minidezertu, mohoucí najít své uplatnění na nejrůznějších akcí různé velikosti, nebo pouze pro podání při kávě.


http://www.ingfiala.cz



Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.