Cukrář.cz

Reklama



Inteco: Pavel Maláč

fiogf49gjkf0d

Obchodní a výrobní organizace se širokým sortimentem strojů  a zařízením pro gastronomii, pekárenství a obchody bývá pravidelným účastníkem výstavních a veletržních akcí a letošní mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA netvořily v případě firmy Pavel Maláč výjimku. S jakou nabídkou se o přízeň návštěvníků firma ucházela letos, jsme se dotázali šéfa firmy Pavla Maláče.

Kromě standardního vybavení nadstandardní úrovně máme pro letošní SALIMU připraven jeden nový stroj, kterým je výrobník zmrzliny jehož princip spočívá v jednoduchosti a svojí vývojovou podstatou může nabudit dojem jakoby kráčel zpětně proti času.

To je pozoruhodné, ale současný vývoj se žene rychlým tempem kupředu, proč jste se rozhodl vystavovat stroj který to dělá naopak?
Doposud se vývoj ubíral ve směru složitosti a komfortnosti. U tohoto výrobníku je odbourána veškerá elektronika, takže zůstalo pouze to nejzákladnější co způsobuje účinnou účelovost chodu stroje a jeho servis je schopen provádět každý český servisní technik bez potřeby zahraničních náhradních dílů. Odbouráním všech zbytných technických složitostí jsme dosáhli mimořádného nárůstu spolehlivosti a nízké ceny.  V době kdy mě připadá, že složitost strojů je jakousi součástí vývojového módního trendu, tak jsem opravdu velice potěšen, že se našel někdo, kdo se dokázal přímočaře podívat realitě do očí a její potřeby aplikovat do praxe.

Spolehlivost spojená s nízkou cenou, to až zavání revolučním pojetím. Lze tento stroj až takto pojímat?
Ano, ve spojitosti vámi naznačené, ji můžeme i takto nazývat. Přitom její princip pochází z roku 1926, kdy byl též patentován jistým panem Cattabrigou, který v této době přijel do Kolína do firmy Frigera, kde si koupil jeden benzínový stroj, který si v Haagu nechal zaregistrovat a od té doby svět zná jeho jméno. O Frigeře Kolín ve světě neví nikdo.

Jste jediným vystavovatelem, který nabízí tento principiálně jednoduchý unikát?
Ano, jediný.

Když se jedná o takový stroj, který v sobě zahrnuje parametry výkonnosti, spolehlivosti a úspornosti, není pro veřejnost, a to i odbornou tak trochu inkognito?
Ne, není, protože tento zmrzlinový stroj byl hodnocen letos v únoru na mezinárodní zkušebně gastronomických strojů v Holandsku a v náročných testech byl ohodnocen jako 2. nejlepší v Evropě. To je odpověď na jeho proslulost v odborných kruzích a zmrzlinářští výrobci se s ním mohou seznámit na našem stánku, nebo v naší firmě.

Vaše firma se vyznačuje velice originálním logem formou podpisu vašeho jména. Co bylo inspirací k takovéto tvorbě?
Já se sice jmenuji tak jak je vepsáno do loga naší firmy, ale podpis není můj, jedná se o rukopis mého otce, a já jsem byl pojmenován po něm. To, že jsem konkrétně zvolil otcův podpis je z toho důvodu, že otec byl žalářován jako politický vězeň v Jáchymově na uranu v padesátých letech a posílal nám dopisy. Já v době zakládaní firmy jsem jeho podpis z jednoho dopisu zvěčnil do firemního loga, protože jej považuji za pěkný a působivý a zároveň tím i takto uctívám otcův odkaz.



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.