Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2019 - ČOKOLÁDOVÁ AKADEMIE MILÁNO

08.02.2019 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Hlavním městem italské Lombardie je  Miláno, které zaujímá druhou pozici ve velikosti měst Apeninského poloostrova. Město pyšnící se významnou katedrálou, renesančními památkami, fotbalovými týmy i jednou z nejuznávanějších operních scén na světě slavné La Scaly, má rovněž gastronomickou pozoruhodnost v podobě čokoládové akademie zasvěcené umělecké tvorbě. Akademická půda slouží k dotváření čokoládovo - výtvarného umu vrcholovým cukrářům, kteří prostřednictvím pokrokových technologií a strojního zařízení se zdokonalují v odborné řemeslné zručnosti.

Akademie si vytýčila za cíl své činnosti rozvíjet význam čokoládové kulturv prostřednictvím zájemců kakaového vyznání, kteří hodlají v týmu ortodoxních vyznavačů čokoládového umu jejich prostřednictvím rozvíjet svoje schopnosti. Výuka v akademii má též prostor pro pouhé nadšence způsobu čokoládové seberealizace, jež hodlají proniknout hlouběji do tajů čokoládových půvabů. V obsáhlé nabídce různorodých variací výuky projdou účastníci semináři, teoretickými poznatky i samotné čokoládové tvorby. Klíčové motto činnosti Čokoládové akademie Milano je vyjádřeno výrazy kreativita, inovace, odbornost.
Účastníci kurzů se posunou v odbornosti čokoládové tvorby přes samotný původ v podobě kakaových bobů, v poznatcích obchodu a manažmentu po laboratorní výzkumy.


 

Kurzy se vyznačují obsáhlou skupinou zaměření typu:

• Čokoládové sorbety                                                                                                        
• Čokoládové figurky
• Zmrzlinová senzorika
• Způsob použití čokolád ve zmrzlině
• Použití okrasných prvků v čokoládě
• Tvorba čokoládové zmrzliny dle vlastní receptury
• Kouzlo čokolády v cukrářství
• Přechodové odstíny čokolády
• Čokoládové miniatury
• Ukázková čokoládová tvorba (dekorativní předměty)
• Používání čokoládových krémů
• Výroba pralinek
• Estetika cukrářské tvorby
• Zhotovování dortů inovační technologií


Na vrub týmu Čokoládové akademie Milano je připsán zajímavý cukrářský projekt, který si svoji výjimečností řekl o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Duchovním otcem mimořádného počinu byl světový šampion v tvorbě čokolády Davide Comaschi (na snímku), který vytvořil šestičlenný tým z čokoládové akademie. Výrobek se vyznačoval hmotností 332.2 kg, průměrem 115 cm a výšce 115 cm. Cukrářská squadra azzura věnovala výrobku pracovní čas rovných sto hodin. Surovinové náklady tvořilo 49500 g mouky, 37800 g másla, 25200 g cukru, 25 000 g rozpustné čokolády, 22500 g rozinek, 22500 g kandovaných pomerančů, 22500 g voda, 18000 g žloutků, 15 000 g smetany, 7000 g tmavé čokolády,
5100 g medu, 2000 g bílé čokolády, 810 g soli, 540 g aromatu přírodního pomeranče, 360 g aromatu citronu a 225 g vanilky.

- pokračování -


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.