Cukrář.cz

Reklama



Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny

8.6.2018 | Autor: Jan Nývlt | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Mléko - Samotné mléko ani mléčné výrobky nejsou u mnoha lidí pravidelnou součástí  jídelníčku. Z tohoto důvodu lidé nejsou zvyklí zpracovávat mléčný cukr - laktózu. To může způsobit zažívací potíže, ale i bolest hlavy.

Sýr - Aktivní substance, které jsou v sýrech, mohou ve spojení s tukem zapříčinit bolest hlavy. Zejména opatrně by se měly jíst sýry s modrou plísní.
Salám - V tvrdých salámech jsou ve velké míře obsaženy konzervační přísady. Vědci v nich vidí viníky bolesti hlavy.
Sušené ovoce - Problémy mohou způsobit sloučeniny síry, které jsou zde obsažené. Rozinky obsahují látku tyramin, která ovlivňuje krevní oběh 
Sýr - Aktivní substance, které jsou v sýrech, mohou ve spojení s tukem zapříčinit bolest hlavy. Zejména opatrně by se měly jíst sýry s modrou plísní.
Čokoláda - Bolest hlavy může způsobit také látka tyramin. Obecně platí, že čím je čokoláda čistší (obsahuje více kakaové moučky), tím se riziko bolesti snižuje.
Pšeničná mouka - Lepek obsažený v mouce může způsobit střevní potíže i bolest břicha. Existují ovšem i ti, jimž způsobuje bolest hlavy.
Káva - Je považována za pomocníka v boji proti bolesti hlavy. Ovšem neplatí to v případě jejího nadměrného pití.
Omáčka - Mnoho omáček, polévek či některých sójových omáček obsahuje glutaman, na obalech se uvádí jako E 621. Mnoho lidí po jejich konzumaci bolí hlava.

Citrusové plody - Pro některé lidi je látka synefrin, která je v citrusech obsažená, spouštěčem bolestí hlavy. Problémy může způsobovat i měď, která je obsažena v pomerančích i v oříškách.
Červené  víno - Látky taniny, které jsou v červeném  víně  obsaženy, se počítají mezi "vyvolávače" bolesti hlavy. Proto se doporučuje jeho konzumaci prokládat pitím stolní vody.


Dnes je pondělí 24. září 2018
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.