Cukrář.cz

Reklama



Punčové dortíčky

4.8.2017 | Autor: Pavla Berzsiová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Cukerný rozvar: 

300 ml   voda
150 g     cukr krupice
1 lžička  rumové aroma
1 lžička  punčové aroma
1 lžička  vanilkové aroma
kyselina citrónová

Náplň :
100 g   třešňová marmeláda
100 g   kandované třešně

Poleva:
100 g citrónová poleva v prášku
50 g  čokoládová poleva polotovar

Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru.  Rozetřeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubě pečeme při 180°C asi 25 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme a vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Cukerný rozvar připravíme svařením vody a cukru. Ochutíme přísadami a necháme vychladnout.
Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně. Dále na něj skládáme proužky korpusu které namáčíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplněný překryjeme namočené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám moučník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou připravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíčky a zdobíme čokoládovou polevou a kandovanými třešněmi.


Dnes je neděle 20. srpna 2017
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.