Cukrář.cz

Reklama



GRAND PRIX čokoládového umění ve Vídni

09.06.2017 | Autor: Jürgen Lebelt | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Rakouské hlavní město na Dunaji uspořádalo v prostorách královského Hofburgu „Grand Prix čokoládového umění“. Pořadatelem Velké ceny uměleckého ztvárnění čokoládových exponátů, byl Klub vídeňských majitelů kaváren, pod jehož patronací a pořadatelskou aktivitou se střetli mistři výtvarného umu, kteří z čokoládového podkladu tvořili soutěžní náměty na téma zadání: „Ludwig XIV. – Na dvoře krále slunce“. Účastníky soutěže byli německy hovořící výtvarníci z Rakouska, Německa  a Švýcarska. Vítězem a držitelem titulu Austrian Chocolate Master 2009 se stal Vídeňan Christian Schaberreiter z Lázeské cukrárny Oberlaa, s jeho kreací „Železná maska“.
Druhé místo obsadila Brigitta Schickmeierová z Cukrárny jiného druhu  z Pettenbachu s tématem „V čase krále slunce“
Třetí post náležel Viole Plundrakové z Krajanské cukrárny, které vytvořila monument na společenský námět „Král bálu“.
Nejvýše ohodnoceným se dostalo kromě finančních odměn, i možnosti účasti na čokoládovém semináři v proslulém Barry Callebaut Academy v Belgii a na podobných akcích ve Francii.
Letošní vítěz byl zároveň i rakouským reprezentantem pro soutěž World Chocolate Master v Paříži.
Souběžně s touto vrcholovou soutěží se uskutečnilo rovněž i juniorské klání, kterého se zúčastnili čokoládoví umělci do 26 roků.
V soutěži bylo použito více než 600 kg bílé a tmavé čokolády, která byla zpracovávána rukami čokoládových tvůrců po dobu kolem 20 000 hodin na monumentech, tyčících se mnohdy do výše přes 2 metry.



 


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.