Cukrář.cz

Reklama



Profitirols po italsku

17.02.2016 | Autor: Enzo del Monde | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Neobvyklý název cukrářského produktu není ničím jiným než nám známým českým větrníkem, který v tomto provedení předkládáme v italském ztvárnění. Jeho plnění je dosti libovolné, může se použít klasická tuzemská náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Tyto větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí  čokoládou.

Odpalované těsto
250 g vody
125 g másla
125 g pšeničné mouky
sůl
4 vejce

Plnění
450 ml šlehačky
1 PL cukru
½ ČL vanilkového extraktu

Příprava
1 – Troubu rozehřejeme na 230 °C (plynovou na 8. stupeň). Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
2 – V hrnci  střední velikosti ohřejeme vodu, přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Máslovou směs povaříme. Za intenzivního míchání přidáme naráz mouku a sůl, až se nám vytvoří z těsta velká koule.
3 - Hrnec sejmeme ze sporáku a vejce po sobě přidáváme do vody. Po každém vložení intenzivně promícháme, až se těsto stane vláčné.
4 – V tomto stádiu polévkovou lžící s jejím vrchovatým naplněním odebíráme těsto, které vkládáme na vymazaný plech s asi 7 cm rozestupy.
5 – Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeň) a pečeme dalších 25 minut, až jsou větrníky zlatohnědé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze středu měkký zbytek těsta. Vypneme troubu a plech s větrníky vložíme opět do trouby a necháme asi 20 minut důkladně oschnout. Na roštu pak necháme výrobky zchladnout.
6 – Šlehačku vyšleháme ručním šlehačem do ztuhnutí a vmícháme vanilku a cukr. Větrníky plníme připravenou šlehačkou. Povrch korpusů polijeme pramínkem čokolády, polevy atd.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.