Cukrář.cz

Reklama



Hawai dezert

08.09.2015 | Autor: Jindřich Pdskalský | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
 



Charakteristika:

Řez kakakové rolády potažený mohrenglanzem, bohatě ozdobený čerstvým ovocem, přeleštěný ovoželovou polevou. Chuť a vůně čokoládová, doplněná chutí čerstvého ovoce.

Suroviny: roládová hmota kakaová - 150 g, máslový krém kakaový - 350 g, mohrenglanz - 200 g, očištěné čerstvé ovoce - 450 g,
ovoželová poleva - 100 g,
celkem - 1200 g,
výrobní ztráty - 50 g
váha hotového výrobku - 1200 g

Výrobní postup:

Kakaový roládový plát potřeme máslovým kakaovým krémem a stočíme v roládu. Necháme v chladném prostředí zatuhnout. Poté roládu nakrájíme na řezy, které jednotlivě namáčíme do rozpuštěného mohrenglanzu. Po ztuhnutí polevy naskládáme čerstvé ovoce na položený řez. Ovoce přeleštíme rozpuštěnou ovoželovou polevou. Případně můžeme ještě dozdobit snítkou máty.

Ovoželová poleva:

(na 1,5 polevy)
ovožel neutrál - 500 g, voda - 1000 g
váha hotového výrobku 1500 g


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.