Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - sladká tenata zmrzlinových svodů / - 3.

27.01.2015 | Autor: JIří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

V prvém dílu reportážního zpravodajství z veletržní pevniny a stabilní jistoty cukrářského světa v Rimini, zaznělo v trojí ozvěně vyslovení názvu chladivé pochoutky v surovinové soustavě mléčného produktu, tuku, cukru a škály různých koncentrátů v technologickém zpracování do podoby požadované zmrzlinové pochutiny. Takže třikrát ZMRZLINA, ZMRZLINA, ZMRZLINA. A oprávněně, protože vstoupit do veletržního chrámu pod značkou SIGEP, znamená se v opakovaném násobku setkávat s tím, to je žádanou laskominou v žáru slunce rozpáleném létě.
Zmrzlina vábí chuťovou rozmanitostí desítkami podob jejího svůdného apetýtu a provokuje chuťová čidla vyznavačů sladkých laskomin a díky její atraktivitě  je vyhledávaným cílem žádostivých konzumentů. Nejinak tomu bylo i na zmrzlinářském SIGEPU letošního ročníku 2015, který již po třicetdeváté přilákal své návštěvníky do svých svůdně sladkých tenat.

 

Jak je ze snímku patrno, tak původní klasické servírování zmrzliny zdaleka ještě neopustilo zmrzlinářsko prodejní scénu. Starší generaci vyvstanou vzpomínky na paní cukrářku, která v podobném zařízení zašmátrala kleštěmi v hlubinách zmrzlinového zásobníku, nabrala patřičnou porci sladkého pamlsku a vložila na kornoutek. Nyní je podobný obraz opět k mání, ale s patřičnou proporcí konstrukčního rozdílu.
Společnost FRIGOMAT přichází s novinkou, která je již určitou dobu na trhu a jež v sobě skrývá účelovost s atraktivitou vizuálního náhledu do tajů samotné výroby zmrzliny. Jedná se o kombinovanou vitrínu, která přímo na místě vyrábí chladivou pochutinu a v působivé vizáži létajícího talíře, jehož podobu vytváří skleněná kopule, umožňuje pohled až do výrobní kuchyně celého procesu. 

 

Tedy koncept produkce kopečkové zmrzliny nesoucí označení Gx, který svou konstrukcí "zabíjí dvě mouchy jednou ranou". Tento unikát nejenže vyrábí, ale udržuje svůj produkt stále v čerstvém stavu a umožňuje okamžitý výdej zmrzlinového obsahu.
Kombinovaná vitrína zajišťuje nejenom jednoduchou obsluhu a údržbu, ale též i automatické udržování teploty  pro výdej zmrzliny i elektromechanickou výrobu.
Prodejní výrobník nabízí rozsahovou možnost výroby i prodeje ve dvou, čtyř a osmi vitrínovém provedení. Stručně řečeno, vitrína Gx značky FRIGOMAT skýtá možnost efekektivního provedení dva v jednom s jistotou záruky prodejního úspěchu.

 

 
 

Mluvit o SIGEPU v souvislosti se zmrzlinou je jako popisovat les a tvrdit, že je v něm dříví. Nejinak je tomu s italskou cukrářskou doménou, která patří k těm nejlepším na světě. Jedné centrální zmrzlinářské hale konkurují mnohé desítky menších stánků, které jsou rozesety v mnoha dalších pavilonech. V samotné Itálii je několik set větších, menších či drobnějších výrobců zmrzlin, z nichž se mnozí koncentrují k propagaci na zmrzlinářském svátečním setkání SIGEP v Rimini. A počet jednotlivých druhů? Nepočítaně! Jmenujme kupříkladu jen zlomek z nich: květinová, tiramisu, latte, okurková, mrkvová, špenátová, papriková, meruňkové jádro atd., atd.
Připomeňme, že je již v dostupné praxi rovněž zřízení na bázi samoobslužného výdeje zmrzliny, které funguje podobně jako např. automat na výdej kávy, nápojů apod. do kterého vhodíte příslušný peníz a na oplátku vám stroj vydá úměrné množství zmrzliny.

 
 

Mobilní prodejníky zmrzliny, z nichž prvé dva snímky zpodobňují klasiku známou z dřívějších filmů a druhé jsou v šatu ryzího moderna. Prvé i druhé jsou v současné Itálii stále na scéně a těší se značné popularitě. Právem byly proto i součástí zmrzlinářského příslušenství a v obojím ztvárnění se těšily značné návštěvnické přizni.

 -pokračování -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.