Cukrář.cz

Reklama



Titul Chléb roku 2002 si z Pardubic odvezlo Inpeko Ústí nad Labem

27.05.2002 | Autor: Red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Titul Chléb roku 2002 získala pekárna Inpeko Ústí nad Labem. Výsledky soutěže, ve které odborníci hodnotili především objem, tvar, kvalitu kůrky a střídy, vůni a chuť, vyhlásila nezávislá porota ve čtvrtek večer v Pardubicích na závěr 8. ročníku Dnů chleba. ČTK to řekl generální sekretář Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Stanislav Musil.
Hlavní soutěže, která je součástí tradičního pardubického setkání pekařů, se zúčastnilo 27 firem z celé České republiky.
Porota určila i vítěze soutěže o pekařskou mouku roku. V kategorii mouka žitná se utkaly tři mlýny, přičemž stejně jako loni zvítězil Ladislav Klíma, automatické mlýny Křesín. V kategorii mouka pšeničná zvítězil Mlýn Perner Svijany. Zde porota hodnotila sedm vzorků.
V soutěži uměleckých výrobků z pekařského těsta prvenství získal Bohumil Kubíček ze společnosti Nopek Vysoké Mýto za svůj model skanzenu na Veselém Kopci. V soutěži malých pekáren o řemeslný chléb zvítězilo Pekařství Křižák z Boleradic. Této soutěže se zúčastnilo deset pekáren.
Hlavními pořadateli akce byly Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR a Střední průmyslová škola potravinářské technologie v Pardubicích. Dny chleba, které v minulosti navštěvovaly tisíce lidí, byly letos z finančních důvodů poprvé určeny pouze odborníkům. Veřejnosti by do budoucna měl být přístupný každý druhý ročník. Změněn byl i rozsah celé akce. Zatímco dříve byla dvoudenní, letos pouze jeden den.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.