Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recepty - Sněhulák

30.11.2011 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Sněhulák 60 ks

2100 g křehkého (lineckého) těsta
  600 g pomerančového krému

Dekorace
900 g Mohreglanz Vannille
125 g Mohrenglanz Zartbitter
300 g kokosových hoblin jemných
Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady. Sněhuláky můžeme též zhotovit z perníkového těsta, které je však nutno zhotovit na sílu 4 mm.

Recept na křehké těsto
1000 g Mürbella
  400 g  margarin na pečení, měkký
  100 g vajec
Všechny suroviny důkladně prohněteme
Rychlohnětač 2 + 6  minut
Spirálový hnětač 3+6 minut

Recept na pomerančový krém
1000 g Bianka
1000 g krémového margarínu nebo másla
  500 g vody popř. vajec
  125 g Dessertpaste Orange

Bianku a krém mícháme do pěny. Poté pozvolna přidáváme vodu či vejce a dobře vyšleháme. Přidáme aroma Dessertpaste. Všechny tučně vytištěné suroviny obdržíte u společnosti FIALA – Praha  s.r.o., včetně poboček, viz banner na cukrar.cz (vlevo na hlavní straně).


Dnes je neděle 18. srpna 2019
svátek slaví Helena, zítra Ludvík

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.