Cukrář.cz

Reklama



Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -1.

04.10.2010 | Autor: Jiří Řezáč z Větrníku | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Exprezidenta AKC prokazuje cukrářskému publiku, že umí nejenom (ex) prezidentovat, nýbrž vzít i za práci, v tomto případě cukrářskou, a zasvětit zájemce o zdokonalení se ve sladkém oboru do různých tajů bílého řemesla. Že jednoduchost může být i zároveň posvěcena elegantností snoubící se s lákavým chuťovým obsahem, předváděla paní Pavlína v praxi tentokrát v SOŠ a SOU potravinářském a služeb v Brně - Černovicích na Charbulově ulici.
Paní Berzsiové asistoval při výkonu její cukrářské osvěty majitel firmy FIALA - PRAHA, s. r.o., esence, ochucovaní pasty, krémy, polevy a pomůcky pro cukráře, kdy jeho firma dodala v tomto případě čokoládové košíčky různých tvarů, formy, vypichovače, čokoládové košíčky a ozdoby, polevy, moussy,  suroviny na krémy včetně krémů samých, ozdoby, dortové posypy a mnohé další pomůcky a přípravky náležející do cukrářských dílen.

V našem desetidenním seriálu přinášíme deset návodů jak na to, abychom lehce, úsporně, elegantně a s chuťovou motivací dokázali zvládnout dezerty, když nás překvapí nečekaná návštěva, či chceme ve svých cukrárnách udělat nějakou "rychlovku" pro vyšperkování našeho nabídkového sortimentu. Dodejme, že použití tohoto druhu dezertů je i velmi vhodné při akcích větších rozměrů.

 Lehké, jednoduché dezerty z alasky, kde se nachází smíchaná ochucená alska s vyšlehanou šlehačkou s různými příchutěmi typu pigna collada jahodové chutě, která v sobě evokuje letní pohodu a tím i současnou aktuálnost ročního období, dokreslenou čokoládovou romantikou v podobě čokoládového mousse v košíčku. Světlý mousse je neochucen a je vyhrazen pro námět cukrářského tvůrce, aby jej dochutil podle své představy či aktuálního požadavku vycházejícího z chuťových představ zákazníka. Dezert s kiwi ozdobou je alaska s tvarohem s mírně obměněnou chutí.
Jedná se o moučníky, které jsou připravované do jednoporcových formiček, zajišťující výrobku pravidelnost tvaru a moučníku podobu minidezertu, mohoucí najít své uplatnění na nejrůznějších akcí různé velikosti, nebo pouze pro podání při kávě.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.