Cukrář.cz

Reklama



Tvarohový dort s rybízem

10.7.2003 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE:

1 lžička instantní kávy
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička kakaa
100 g másla
1 žloutek
150 g cukru
6 plátků bílé želatiny
2 vejce
250 g tvarohu
1 kelímek plnotučného jogurtu
2 lžíce kávového likéru
po 250 g červeného a bílého angreštu
1 balíček dortové želatiny
1/4 l světlé šťávy z hroznového vína
mouka na vál
černý rybíz a citrónové lístečky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Granulky rozpustné kávy rozdrtíme lžící a společně s moukou, práškem do pečiva a kakaem nasypeme do mísy. Přidáme tuk, žloutek, 50 g cukru a umícháme těsto. Pak jej uložíme asi na 30 minut do chladna. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta kruh, jenž přeneseme do vymaštěné formy. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a pečeme jej v předehřáté troubě (175 °C) asi 15 minut. Želatinu namočíme do studené vody. Rozklepneme vejce a žloutky ušleháme s 50 g cukru do pěny. Postupně přidáváme tvaroh, jogurt a likér. Nakonec přimícháme želatinu, kterou jsme rozpustili při mírné teplotě. Krém necháme vychladnout. Pak ušleháme bílky, a když začne krém tuhnout, vmícháme do něj hotový sníh. Vychladlý korpus přeneseme z formy na tác, ale kruh umístíme okolo. Na placku rozetřeme krém a necháme ho asi tři hodiny v chladnu. Rybíz až na několik větviček otrháme a poklademe jím krém. Dortovou želatinu smícháme s hroznovou šťávou a postupujeme podle návodu. Pak jí přelijme rybíz. Zbylé větvičky rybízu a černý rybíz obalíme v cukru a spolu s citrónovými lístky dort ozdobíme.

Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.