Cukrář.cz

Reklama



Perníková chaloupka

20.12.2009 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Těsto
300 g celozrnné mouky
5 PL kostkového cukru
2 PL perníkového koření
150 g medu
2 ČL soli
0.75 ml vody

Postup

Mouku, namletý cukr a perníkové koření vložíme do mísy a promícháme. Sůl promícháme ve vodě a přidáme do moučné směsi. Poté přidáme med a hněteme do vláčného těsta.
Vzniklé těsto vložíme do plastikového pytlíku přes noc (i déle) do ledničky.
Druhého dne vyjmeme těsto a necháme je asi půl hodiny v pokojové teplotě a ještě jednou důkladně prohněteme tak, aby v plném rozsahu jeho objemu stejnou barvu.
Těsto vyválíme a vykrajujeme do potřebných rozměrů.
Pečeme při teplotě 180°C 10-15 minut.
Je rovněž možné ještě před pečením do těsta přimíchat mandlovou hmotu.
Chaloupku slepujeme podle zadaných rozměrů jednotlivých dílů, případně obarvíme její doprovodnou dekoraci (houby atd.)

foto: Pavel Janoš


Dnes je čtvrtek 15. listopadu 2018
svátek slaví Leopold, zítra Otmar

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.