Cukrář.cz

Reklama



Články autora Jiří Řezáč z Větrníku


Moravský pohár v bzenecké poezii / - 3. 25.03.2010, rubrika: Akce a soutěže Odpověď na otázku, proč ve Bzenci je cukrařina na takovém stupni úrovně, je přitom nasnadě, neboť ty umělkyně, jež proslavují svůj obor, nejsou pouhé cukrářky, ale umělecké malérečky, v jejichž sladkých kresbách je zanechán kus jejich srdce. více...


Moravský pohár v bzenecké poezii / -2. 23.03.2010, rubrika: Akce a soutěže Nemohu jinak, než po třech dnech prožítých v prostředí pořadatelů oddaných svému vyznání, pozvednout číší místního vyzrálého pozdního sběru a na znamení uznání vyjádřit prožitek, jež mé poznatky řadí do schrány mých dnů svátečních. více...


Moravský pohár v bzenecké poezii /-1. 21.03.2010, rubrika: Akce a soutěže Předností bzenecké školy je personální flexibilita ve směru schopnosti a úspěšnosti svých žáků, kdy každý vítěz soutěže bývá zařazen do seznamu pedagogického kádru, kdy v případě jeho zájmu a volného mísa, může najít profesní uplatnění ve své škole. více...


GastroJunior již po šestnácté 13.03.2010, rubrika: Akce a soutěže Ovšem Gastrojunior je především určen výchově a profesnímu projevu mládeže, která věkovými pravidly způsobuje pravidelnou účastnickou fluktuaci a tím umožňuje této soutěži pravidelnou transfúzi čerstvé krve. více...


Sicilské trubičky Cannoli 23.02.2010, rubrika: Recepty Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostřed vytlačíme prohlubeň.
Do důlku vložíme máslo, 25 g cukru a sůl. Vše důkladně promícháme. Přilijeme brandy.
Směs ručně prohněteme až do stavu pevného, ale tažného těsta více...


Kakaokresba Roberta Koleňáka 18.02.2010, rubrika: Cukrařina V návaznosti na uvedené se nabízí otázka, jak dalece může umělec splývat s davem, aniž by nepřestával být tvořivou osobností, a jak právě odlišnost je podmínkou v originalitě tvorby. více...


Valentýnská malinová srdce 12.02.2010, rubrika: Recepty Ušleháme 200 g smetany do tuhého stavu. Z malin vytvoříme pyré protlačením přes síto. Vmícháme 200 g smetanového sýru, smetanu a 4 lžíce práškového cukru. Krém nastříkáme na spodní polovinu srdce. více...


Deset otázek Kontinentálnímu direktorovi Kubecovi 05.02.2010, rubrika: Osobnosti Přeji si aby naše asociace a hlavně její členové z této funkce co nejvíce profitovali. Již po volbě, ale i před ní bylo moc hezké poslouchat jak je Česká republika stále zmiňována, jak jsme v kuloárech hodnocení více...


Zemřel prezident SCČR Drahoslav Hvězda 03.02.2010, rubrika: Osobnosti Založením současné cukrářské organizace po 47 letech tak navázal na odkaz bývalého cukrářského spolku, kdy pan Hvězda byl od jeho novodobého a opětovného založení až do letošního roku jeho vrcholovým představitelem.
více...


Dort a jeho fotografování 01.02.2010, rubrika: Tipy a triky V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52     
další >>

Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.