Cukrář.cz

Reklama



Články autora Jiří Řezáč z Větrníku


Když má cukrář talent výtvarníka Když má cukrář talent výtvarníka 29.04.2011, rubrika: Cukrařina Ale být cukrářem může znamenat být uměleckým výtvarníkem na úrovni sochaře či malíře, který pohled na svět zachytí objektivem svého zraku, který příkladně lidskou postavu či předmět běžného užití povýší na vzácnou relikvii. více...


GastroHradec -16. ročník /- 5. GastroHradec -16. ročník /- 5. 27.04.2011, rubrika: Akce a soutěže To, že náše první soutěžní družstvo tento způsob exhibice bralo nadmíru vážně, svědčí prakticky plná účast všech členů jeho základní sestavy, kdy mezi nimi nechyběli ani cukrářští specialisté, Lukáš Skála a Pavlína Klopštofová.
více...


Kouzlo Velikonoc 22.04.2011, rubrika: Cukrářská poezie Je to čas, jenž vzývá nás ku lásce
v rozpuku zelené trávy,
z proutí vrkoč vpleten je v pomlázce
a věneček dívkám zdobí už hlavy.
Mějte se lidi, mějte se rádi,
kouzlo jara tu možnost skýtá
sluníčko paprsky ku lásce svádí,
více...


GastroHradec 16. ročník / - 3. GastroHradec 16. ročník / - 3. 17.04.2011, rubrika: Akce a soutěže V letošním ročníku v Háčkové skupině obsadila prvá dvě místa jedna soutěžící, kterou byla Pavla Indrová z Přerova, která zvolila v této skupině obě dvě nabízené možnosti a v obou se jí podařilo uzmout zlatou medaili.

více...


GastroHradec - 16. ročník / -2. GastroHradec - 16. ročník / -2. 16.04.2011, rubrika: Akce a soutěže Dotyční si mohou zvolit možnost, zda chtějí tvořit po cukrářsku nebo v uměleckém ztvárnění. Kategorie "Umělecký výrobek" vytváří cukrářské futurum, kde tvůrce může plně podřídit svou nápaditost námětové myšlence a způsob jejího ztvárnění. více...


GastroHradec -16. ročník / -1. GastroHradec -16. ročník / -1. 15.04.2011, rubrika: Akce a soutěže Při pohledu na cukrářskou listinu se nám naskytne obraz jasné cukrářské dominanty bzenecké školy, jmenovitě Moniky Kroupové a Lenky Wölfelové za asistence celého pedagogického sboru. více...


Moravský pohár - v dortové tvorbě / -3. Moravský pohár - v dortové tvorbě / -3. 30.03.2011, rubrika: Akce a soutěže Vstupními surovinami soutěžního exponátu byly žloutková šlehačka, jahody a vaječný likér. Korpus dortu vytvářel Sacher dort, který byl připraven samostatným ušleháním žloutků za přilévání oleje. více...


Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2. Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2. 29.03.2011, rubrika: Akce a soutěže Soutěž má rozmanitou škálu svého podobenství, v níž se jedná se o záležitost komplexně spjatou s cukrářskou tvorbou a lze se zmínit o hygieně, chuti, vůni, degustace, zpracování, originalitě námětu a mnohých dalších faktorů. více...


Moravský pohár - v dortové tvorbě / -1. Moravský pohár - v dortové tvorbě / -1. 28.03.2011, rubrika: Akce a soutěže Dortové téma je nejcharakterističtějším symbolem cukrářského oboru a poutá na sebe největší pozornost diváckých či zákaznických mas. Dortové ztvárnění nachází své velké uplatnění díky možnosti horizontálních i vertikálních podob těchto výrobků. více...


Nestlé Professional a Národní tým AKC ČR ve Fond Session Nestlé Professional a Národní tým AKC ČR ve Fond Session 01.03.2011, rubrika: Cukrařina Reprezentační cukrářka sáhla po konvenienci Bavorského krému Nestlé, skýtající možnost rozličných kombinací, na příklad se šlehačkou, s mascarpone, různými omáčkami, ovocem. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52     
další >>

Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.